Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Vodafone abone sayısı 18 milyonu aştı

21 Temmuz 2012 Cumartesi::

Vodafone, 2012-13 mali yılının ilk çeyreği olan Nisan-Haziran 2012 dönemine ait sonuçlarını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Vodafone Türkiye, yeni mali yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,7'lik bir büyüme kaydederek, tüm zamanların en yüksek servis gelir seviyesi olan 1,2 milyar liraya ulaştı.

Şirket, mali yılının ilk çeyreğinde toplam abone sayısını geçen yılın aynı dönemine göre 800 bin artırarak 18,4 milyona yükseltti. Şirketin, ses trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,4 artarak 19 milyar dakika ile en yüksek seviyeye çıktı. Ortalama (blended) ARPU (abone başına aylık gelir) performansı da geçen yıla göre yüzde 5,2 artışla, 20,9 TL olarak gerçekleşti.

MOBİL İNTERNET GELİRLERİ YÜZDE 149 ARTTI

Şirket, mobil interneti yaygınlaştırmaya yönelik ''Herkese Süper İnternet'' stratejisi doğrultusunda her bütçeye uygun mobil genişbant tarife seçenekleri ve internet girişli geniş cihaz portföyünü aboneleriyle buluşturmaya devam etti. Bu çeyrekte, şirketin abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıkarak yüzde 17,8'lik rekor seviyeye ulaşırken, mobil internet gelirleri geçen yıla oranla yüzde 149 arttı.

Şirketin faturalı abone sayısı, bu çeyrekte net 0.2 milyon ve geçen yılın aynı dönemine göre 1.3 milyon faturalı müşteri kazanımıyla, 6.2 milyona yükseldi.

Kurumsal segmentteki konumunu ''toplam iletişim hizmetleri stratejisi'' ile giderek güçlendiren şirket, bu çeyrekte kurumsal müşteri segmentindeki servis gelirlerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38,7 büyüme kaydetti.

Anahtar Kelimeler: vodafone, abone, abone sayısı, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.