Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Ekinözü`nden Çin`e demir ihracatı

20 Temmuz 2012 Cuma::

Kahramanmaraş`ın Ekinözü ilçesinde günlük 700 ton demir cevheri üretimi gerçekleştiren El-Demir Madencilik, üretimin büyük bir kısmını Çin`e ihraç ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri, El-Demir Maden`i ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İlçeye bağlı Ambar Köyü Geleviz mevkiinde yer alan madene giden ELSİAD heyetini, El-Demir Maden yöneticileri Hacı, Mehmet ve Mustafa Topsakal karşıladı.

Demir madeninde yapılan çalışmalar ve demir cevherinin çıkarılışını izleyen heyet, cevherin topraktan ayrılışını da inceleme fırsatı buldular.

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat, yapılan yatırımın değerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Maden işletmesini bizzat inceleme fırsatı elde ettik. Bu maden işletmesini yurt dışına ihracat yapmasından dolayı önemsiyoruz ve destekliyoruz. El-Demir Maden`e de yeraltı zenginliklerimizi keşfedip ekonomiye kazandırdıkları için de çok teşekkür ediyoruz."

El-Demir Maden Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Topsakal ise, günlük üretim kapasitesini önümüzde günlerde bin tona çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, işletme hakkında şu bilgileri verdi:

"El-Demir Maden olarak geçen yıl demir madeni çıkartmaya başladık. Kendi öz sermayemizle işe başladık ve yaklaşık olarak 13 milyon liralık bir yatırım yaptık. Şirket olarak Çinli bir firmayla ortaklık kurduk. Toplam yatırımımız 26 milyon liraya ulaştı. Şu anda günlük kapasitemiz 600-700 ton civarı olup, bu kapasitemiz ilerleyen günlerde bin tona ulaşacak. Çıkarttığımız demir cevherinin çoğunluğunu Çin`e ihraç etmekteyiz ve az miktarda da iç piyasaya mal vermekteyiz. Buradaki rezervimiz yaklaşık olarak 500 bin tondur. Bu da en az 10 yıllık bir rezervdir. İşletmemizde yaklaşık olarak 60-70 civarı işçi çalışmaktadır."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.