Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Türkiye,Turkcell Superonline ile fiberde Avrupanın ilk 3′de

20 Temmuz 2012 Cuma::

Avrupa’nın en önemli pazar araştırması ve danışmanlık firmalarından IDATE’in Avrupa Eve Kadar Fiber İnternet Konseyi (FTTH Council Europe) için hazırladığı son raporda Türkiye, Turkcell Superonline’ın 2011 yılının son 6 ayında fiber internette 70 binin üzerinde yeni abone sayısıyla, Avrupa ilk 5 sıralamasında İspanya ve Hollanda’yı geride bırakarak üçüncü sırada yer aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Listenin başında ise 100 bin yeni abone ile Ukrayna ve 73 bin yeni abone kazanımıyla Fransa bulunuyor.

Türkiye’nin yenilikçi telekom operatörlerinden Turkcell Superonline’ın yatırımları ile Türkiye, dünya fiber internet liginde üst sıralara yükselmeye devam ediyor. Fiber internet konusunda dünyanın en saygın kurumlarından FTTH (Fiber-To-The-Home/Eve Kadar Fiber) Konseyi’nin önceki raporunda da, penetrasyon açısından bir sıra daha yükselerek İtalya’nın önünde 7. sırada yer alan Türkiye, son raporda yeni abone kazanımına göre Avrupa’da ilk 3’e girdi. Türkiye raporda ayrıca, 2011 sonu itibariyle 200 binin üzerinde fiber abonesi olan ülkeler arasında, Portekiz ile birlikte en yüksek büyümeyi gerçekleştiren ülke oldu.

Turkcell Superonline saniyede 1000 Mb internet hızı veren ilk 10 ülke arasında
Yaptığı yatırımlarla Türkiye’yi fiber internet alanında dünyayla boy ölçüşür hale getiren ve Türkiye’de evlere fiber internet götüren ilk telekom operatörü olan Turkcell Superonline Mayıs 2011’de dünyada bu hizmeti veren 5. ülke olarak lanse ettiği 1000 Mbps hizmeti ile de raporda yer aldı. IDATE raporuna göre, Türkiye, Turkcell Superonline ile 100 binin üzerinde haneye 1000 Mbps hizmeti veren 10 ülkeden biri oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, raporda dünyanın önde gelen operatörleri arasında yer aldıkları için Türkiye adına gurur duyduklarını belirterek; “Turkcell Superonline’ın fiber yatırımlarının Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz. Ülkemizin dünyadaki en hızlı internet teknolojisi olan fiber interneti evlere kadar getiren ilk operatörü olarak, Türkiye’nin bu yeni iletişim altyapısına sahip ülkeler arasında daha da yükselmesi için gerekli yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

Turkcell Superonline’ın sadece 4 yıl gibi çok kısa bir sürede, 1.4 milyar TL yatırımla, 1.1 milyon haneye ulaşarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen “eve kadar fiber” FTTH operatörlerinden biri olduklarını vurgulayan Murat Erkan, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu yatırım planlarımız ancak farklı tarafların iş birliği ile gerçek olabiliyor. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık ve destek olmasını, bizim gibi ülkeye yeni altyapılar kazandıran özel şirketlere de destek vermelerini bekliyoruz.” dedi.

Turkcell sokak hayvanları için 10.000 su kabı dağıttı

Turkcell susuz kalan sokak hayvanları için şehrin dört bir yanına 10.000 su kabı dağıttı. Turkcell, yaz ayında susuz kalan sokak hayvanlarının imdadına güzel bir kampanyayla yetişti.

Turkcell 2 e1342790966469 Türkiye,Turkcell Superonline ile fiberde Avrupanın ilk 3de

İstanbul’un çeşitli semtlerine dağıtılan su kapları sayesinde şehrin kedi ve köpekleri rahat bir yaz geçirecek

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.