Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Türkiye'den iki proje Avrupa Girişimciliği Teşvik ödülleri yolunda

18 Temmuz 2012 Çarşamba::

‘’Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2012’’ için KOSGEB’e yapılan 14 başvurunun değerlendirilmesi sonucunda Denizli Belediyesi ve Türk Ekonomi Bankası’nın projeleri, Türkiye’den ödüle aday projeler olarak seçildi.

Yazı Boyutu : A A A A


İşletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıyan ‘’Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’’ için yapılan başvurular 01 Haziran’da tamamlanmıştı.



 KOSGEB tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, Denizli Belediyesi’nin, “Sorumlu Girişimcilik” kategorisindeki, “Engelliler Çalışıyor Projesi” ile Türk Ekonomi Bankası’nın  ‘’Girişimcilik Ortamının Geliştirilmesi” kategorisindeki “TEB KOBİ Danışmanları Projesi”, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’nin aday gösterdiği projeler olarak seçilirken, Avrupa Komisyonu nezdinde adaylık süreci resmi olarak başlatıldı.



 Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından beri verilmekte olan ve girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabildiği Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri beş kategoride gerçekleştiriliyor.



 “Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, yeteneklere yatırım yapmak, girişimcilik ortamının geliştirilmesi, işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi ve sorumlu girişimcilik” dallarında yapılan başvurulara ilişkin yapılacak değerlendirmeler sonucunda, her kategori için birer başarı ödülü; ayrıca kategoriler içerisinden seçilen en üretici ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü verilıyor.



 Her ülkeden belirlenen iki adayın Avrupa Komisyonu’na bildirilmesiyle başlayan değerlendirme süreci sonunda, 5 kategoride ödüle layık görülen adaylara Kasım 2012’de düzenlenecek törenle ‘’Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’’  takdim edilecek.



Girişim Haber olarak ‘’Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2012’’ için Türkiye’den ödüle aday projeler seçilen Denizli Belediyesi ve Türk Ekonomi Bankası’nın projelerine başarılar dileriz.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.