Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Parça fiyatını şişiren servise hapis istemi

15 Temmuz 2012 Pazar::

Antalya’da bakımını yaptığı araca orijinal olmayan parça takıp sonra orijinalmiş gibi fatura kesip tahsil eden oto servisi sahibine 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Tavukçuluk firması sahibi Arif Aktuğ, dağıtımda kullandığı şirket aracını, çeşitli marka araçların yetkili servisi olarak da hizmet veren İsmail Ü.’ye ait servise gönderdi.



Aracın debriyaj alt merkezine ait parçalar, 15 Aralık 2011’de değiştirildi. Hazırlanan faturada takılan parçanın orijinal yedek parça olduğu belirtilerek, 800 TL’lik bedeli Aktuğ’un firmasından talep edildi.

 

İşadamı Aktuğ, şoförüne, bir başka yetkili servise giderek aracı kontrol ettirmesini ve yedek parçaları karşılaştırmasını istedi. Yapılan kontrolde, araca takılan yedek parçalardan bazılarının, orijinal olmadığı ortaya çıktı. Servis sahibi İsmail Ü. ise, parçanın orijinal olduğunda ısrar etti.



Aktuğ, Antalya 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, takılan yedek parçanın bilirkişi marifetiyle tespitini istedi. Bu tespitte de parçaların orijinal olmadığı anlaşılınca, mahkeme savcılığa suç duyurusunda bulundu. Talebi inceleyen Cumhuriyet Savcısı, servis sahibi hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açtı. Servis sahibinin, karar sonrası faturanın yanlışlıkla kesildiğini söylediği de ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.