Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Hem çimento fabrikası hem liman kuracak

14 Temmuz 2012 Cumartesi::

Dünya Göz Hastaneleri’nin kurucusu ve sahibi Eray Kapıcıoğlu’nun sıra dışı bir başarı öyküsü var.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya Göz Hastaneleri’nin kurucusu ve sahibi Eray Kapıcıoğlu’nun sıra dışı bir başarı öyküsü var. Doktor olmadığı halde bir hastane kurması değil onu sıra dışı yapan; nalbur dükkanı işletirken, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in teşvikiyle hiç bilmediği alan için riskli bir yatırıma girişmesi...

Neyse, amacımız bildik bir hikayeyi tekrarlamak değil. Eray Kapıcıoğlu, halen 20 şubesi bulunan Dünya Göz zincirine gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yeni halkalar eklemeyi sürdürüyor. Dünya Göz, bin 500 çalışanıyla yılda 250 milyon TL ciro yapan orta ölçekli bir gruba dönüşmüş durumda.



Kulis sayfalarımızı takip edenler hatırlayacaktır, Eray Kapıcıoğlu geçen yıl peş peşe şirketler kurarak farklı alanlara girmişti. Otopark işletmeciliği ve inşaat işlerine soyunmuştu. Hatta Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nın otoparkının işletmesini 30 yıllığına üstlenmişti...



Kapıcıoğlu, farklı alanlara girmeye devam ediyor. Bunlardan biri de çimento... Eray Kapıcıoğlu, Mete Bülgün, Bülent Sungur ve Adnan Demir’le birlikte geçen ayın sonunda “Emba Trabzon Çimento” ve “Emba Liman İşletmeleri” unvanlı iki şirket birden kurdu. 400’er bin TL sermayeyle kurulan şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını Eray Kapıcıoğlu, başkanvekilliğini ANAP eski milletvekili ve Aytaç’ın kurucusu Mete Bülgün üstlendi. Bülent Sungur ve Adnan Demir ise Yönetim Kurulu Üyesi görünüyor. Hisselerin yüzde 30’u Eray Kapıcıoğlu’na, yüzde 30’u Bülent Sungur’a, yüzde 20’si Mete Bülgün’e, yüzde 20’si de Adnan Demir’e ait.



Yeni şirketlerle ilgili bilgiyi Adnan Demir’den aldık. Demir, iki şirketle iki ayrı yatırım yapacaklarını söylüyor. Emba Trabzon Çimento, Doğu Karadeniz’de 2 milyon ton kapasiteli çimento fabrikası kuracakmış. Demir, “Yaklaşık 200 milyon TL’lik bu yatırım için araziyi ve maden sahasını belirledik. Kasım ayı gibi yatırıma başlarız. Bu büyüklükteki bir yatırım 2 yıl sürer. Fabrikada doğrudan 350 kişi istihdam edilecek” diyor.



Adnan Demir, Emba Liman İşletmeleri’nin yapacağı yatırımla ilgili ise şu bilgiyi paylaşıyor: “Marmara’daki liman için 75 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz. Yerini henüz netleştirmedik. Karma bir liman olacak. Her türlü yük için uygun olacak. Ro-Ro gemileri de yanaşabilecek, çimento gemileri de. Bir yıl içinde tamamlamayı planladığımız limanda 100 kişi istihdam edeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.