Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Eaton Türkiye`den birkaç kat büyüme bekliyor

14 Temmuz 2012 Cumartesi::

EATON Teknoloji Günü`nde görüşme fırsatı bulduğumuz EATON EMEA Elektrik Sektör Başkanı Frank Campbell; "İlk yıllarda birkaç kat büyüme bekliyoruz. Türk insanı iyiden anlayan, bilinçli satın almacı. EATON ile müşterileri, birbirlerine karşılıklı yarar sağlayacak işbirliği içinde olacaklar" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye`nin 80 milyonluk büyük bir coğrafyaya sahip olduğunu ve potansiyelini çok yüksek olduğunu söyleyen EATON EMEA Elektrik Sektör Başkanı Frank Campbell,  "Türk insanı iyiden anlayan, bilinçli satın almacı. Biz de iyi yönetilen ve doğru stratejiler, politikalar izleyen bir firmayız" dedi.



Sayın Campbell “EATON Teknoloji Günü” organize etmenizdeki amacınız nedir?



Biz çeşitli alanlarda faaliyet göstermekte olan büyük bir şirketiz. Havacılık-uzay, taşıt, hidrolik ve elektrik bunların başlıcaları. Bu geniş yelpazemizi ve gücümüzü endüstri kamuoyuna göstermek, tanıtmak istedik. EATON Teknoloji Günü’nü Türkiye’de ilk kez organize ettik. Burada özel bir durum da doğdu; SEL Polimer Kauçuk Şirketini satın aldık. Bunun anlamı artık EATON’ın Türkiye’de üretim yapıyor oluşudur. Bunu da duyurmak istedik.



SEL Polimer firmasının EATON bünyesine geçmesi EATON Elektrik bölümüne yarar getirecek mi?



SEL Polimer Kauçuk firmasının bir müşteri tabanı var. Hem kendisinin hem de müşterilerinin elektrik malzeme ve çözümleri alanında gereksinimleri bulunuyor. SEL Polimer’in müşterileri içinde elektrik bölümü için çok stratejik olan firma grupları var, örneğin makina üreticileri. O firmaların gereksinimlerini karşılamamız bize sinerji sağlayacaktır. Öte yandan SEL Polimer’in bir satış ekibi bulunuyor, bu ekip EATON Elektrik firmasının 50 adet personelini destekleyici çalışmalar yürütecektir.  Ayrıca iki organizasyon birbirlerinin dağıtım kanallarından yararlanacaktır. Amacımız EATON markasını öne sürerek genişlemektir.



EATON’ın bir elektrik bir de endüstri bölümü var, bu ayrık yapılar Türkiye organizasyonunda birleşecek mi?



Şimdilik alt kadrolar gayrıresmi organizasyonel ilişki içinde olacaklar. İleride resmi yapı oluşturulacak. Ancak elektrik yapımız daha büyük, ben de o bölümden olduğum için inşallah daha büyük kalır diyorum, elektrik bünyesi içinde endüstri bölümüne yer açılır düşüncesindeyim.



EATON Markası değerli, ancak MOELLER de değerli, MOELLER’i yok mu edeceksiniz?



MOELLER markası müşteriler tarafından tanınıyor. O markayı önce EATON markası ile birleştireceğiz. Ondan sonra müşterilerin algı süresini dikkate alarak tamamen EATON’a döneceğiz. Geçen yılın temmuz ayında bu süreç fiilen başladı aslında. Geçmiş yıllarda Westinghouse firmasını aldık, o marka da aynı şekilde EATON’a dönüştürülme sürecine girdi. Son olarak Cooper firmasını yaklaşık 12 milyar dolara satın aldık. Orada da aynı politikayı uygulayacağız.

Umarım sonunda EATON markası diğer markaların toplam değerinin daha yukarısına çıkar. Bu kadar çok firma satın aldığınıza göre çok iyi yönetilen bir firma olduğunuzu ve yüksek kar ile nakit akışı oluşturma başarısı gösterdiğiniz anlaşılıyor.



Biz iyi yönetilen ve doğru stratejiler, politikalar izleyen bir firmayız. Kazancımızın bir kısmı hissedarlara diğer kısmı da yatırımlara aktarılıyor.

Daha çok dış yatırımlara, inorganik büyümeye gidiyor gibi görülüyor.



Hem dış alım yapıyoruz hem de Ar-Ge çalışmalarımıza yatırım yapıyoruz. İnovasyon da yapıyoruz, şirketler de ele geçiriyoruz. Hızlı büyüme arzumuzu bu şekilde gerçekleştiriyoruz.



Geçen yaz ülkemizdeki elektrik şirketlerinden almayı düşündüğünüz bazı firmalar oluğuna ilişkin söylentiler çıkmıştı. Görüşmeler sürmekte mi?



Sonuçlanmamış görüşmeler hakkında bir şey söyleme yetkimiz yok. Ancak her zaman böyle bir olasılık olduğunu, fırsat kolladığımızı söyleyebilirim.

Türkiye’den ne bekliyorsunuz?



İlk yıllarda birkaç kat büyüme. Türkiye’nin genel müdürü aynı zamanda Romanya ve Bulgaristan’ın da genel müdürü ve geçmişinde büyük başarılar yatıyor. Burada da aynı performansı göstereceğiz. Türkiye 80 milyonluk bir coğrafya, potansiyeli çok yüksek. Türk insanı iyiden anlayan, bilinçli satın almacı. EATON ile müşterileri, birbirlerine karşılıklı yarar sağlayacak işbirliği içinde olacaklardır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.