Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

TATEF endüstri zirvesinde çarklar dönmeye hazır

14 Temmuz 2012 Cumartesi::

Dünyanın en önemli endüstri zirveleri arasında yer alan 14. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı TATEF, 02-07 Ekim 2012 tarihleri arasında sektör liderlerini İstanbul Fuar Merkezi / Cnrexpo’da buluşturmak üzere hazırlıklarını yurtiçi ve yurtdışında devam ettiriyor.

Yazı Boyutu : A A A A

20 yıldır ulusal ve uluslararası Türk Makine ve Metal işleme sektör temsilcilerinin tercihi olan TATEF, 20 farklı ülkeden 350’ye yakın katılımcı rakamına ulaştı. 2023 İhracat hedeflerinde 100 Milyar dolar gibi çok önemli bir ihracat hedefi taşıyan makine sektörü için TATEF üretim ve teknolojiyi bir araya getirerek sanayiye yön verecek. Çalışmaların hızla devam ettiği endüstri zirvesi, 2010 yılında yakalanan 65.000 profesyonel ziyaretçi başarısını aşma vizyonu taşıyor.



Türkiye’nin konusundaki en önemli fuarı olan, dünyada da ilk beş büyük endüstri zirvesi arasında yer alan TATEF, E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. T.C. Ekonomi Bakanlığı Yurtdışı Alım Heyeti Programı desteğini de alan TATEF 2012; KOSGEB, Makine İmalatçıları Birliği (MİB), Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), OAİB Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Makine Tanıtım Grubu, İzmir Ticaret Odası ve Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu tarafından destekleniyor.



2010 yılında 80 bin metrekare alanda 400 yerli/yabancı katılımcısı ile en son teknolojiye sahip makineler ve 2000’in üzerinde marka vitrine çıkmıştı. 70 farklı ülkeden, 65 bin sektör profesyoneli, makine sektöründeki en son yenilikleri tek bir platformda takip etme fırsatı bulurken, teknolojik gelişmeleri birebir yerinde inceleme şansına da sahip olmuştu.



YENİ ÖZEL BÖLÜM “MEKATRONİK AVRASYA”



2004 yılından beri sektörün Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olan Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), Türkiye’deki otomasyon sektörünün gelişimi ve uluslararası alandaki başarısını arttırmaya yönelik çalışmalarını devam ettiriyor. Bu amaç doğrultusunda ENOSAD ile birlikte TATEF 2012’de “Mekatronik Avrasya” özel bölümü düzenlenecek. Otomasyon sektöründeki gelişmelerin aktarılması adına büyük önem taşıyan Mekatronik Avrasya Özel Bölümü geleceğin teknolojilerini ziyaretçiyle buluşturulacak. Sergilenecek ürün grupları arasında robot teknolojiler, nanoteknoloji, inovatif proje ve uygulamalar yer alıyor.



İmalatı ucuzlatan, kısa zamanda yüksek verim sağlayan ve stok maliyetini düşüren en son teknolojiye sahip makineler TATEF 2012’de görücüye çıkacak. Türk makine üreticilerinin makine çeşitliliği ve kalitesini sergileyeceği fuar, bölgesinde sektör beklentilerinin gerçekleştirildiği en büyük organizasyon olarak yine dikkat çekecek.



CECIMO üyesi Makine İmalatçıları Birliği ile birlikte, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Kore, Tayvan, Hindistan gibi ülkelerden destek alan ülkemizin CECIMO’nun Dünya’daki Uluslararası Makine fuarları takvimde yer alan tek fuarı TATEF 2012, 6 gün boyunca yeni iş görüşmelerinin yapılacağı ve stratejik iş birliklerinin kurulacağı bir endüstri zirvesi olacak. Geçmiş fuarlarda gelişmekte olan ülkemizin ağırlıklı olarak ihtiyaç duyduğu ithal markaların çoğunlukta olduğu TATEF fuarı artık ithal markaların yanında tüm dünyaya makine ihraç eden yerli üreticilerimizin markalarına daha geniş alanlarda ev sahipliği yapıyor. Yerli üreticiler ITE Grup’un güçlü uluslararası ofis ağı ve özel olarak seçilerek davet edilmiş yabancı satın alma yetkililerine tıkır tıkır çalışan makinelerini tanıtma fırsatını yakalayacaklar.



KOSGEB’ten TATEF’e büyük destek



KOSGEB Uluslararası TATEF 2012 Fuarına toplam 13.675 m2 katılım desteği sağlıyor. TATEF’e katılan üye firmalar diledikleri takdirde bu destekten maksimum 100 m2’ye kadar faydanalabilecekler.



TATEF 2012’de takım tezgâhları, sac işleme sistemleri, presler, takımlar, parça-donanım-aksesuarlar, imalat ve otomasyon araçları, ölçüm ve kalite kontrol araçları, yazılımlar fuarda görülebilecek ürün grupları arasında yer alıyor. Makine sanayi üreticileri ve yan sanayiciler, savunma sanayi üreticileri, otomotiv sanayi üreticileri, beyaz eşya sanayi üreticileri, gemi inşa sanayi üreticileri, metalürji, elektrik-elektronik sektörü, otomasyon, teknik servis, bakım-onarım sektörleri ve mühendislik grupları başlıca ziyaretçileri oluşturuyor.



Yabancı Alım heyetlerinden TATEF’e ilgi!



TATEF iş geliştirme platformu kapsamında gerçekleştirilecek diğer bir etkinlik ise yabancı alım heyetleri programı olacak. T.C. Ekonomi bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçılar Birliği organizatörlüğünde gerçekleştirilecek yabancı alım heyetleri programıyla 25 ülkeden heyet getirilmesi ile ilgili çalışmalar başladı.  Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, Kosova, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Rusya federasyonu, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ürdün’den firma yetkililerin katılımı planlanan alım heyetlerinin Türk Makine ve Metal sektörüne katkı sağlayacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.