Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

TÜBİTAK'tan Ar-Ge Desteği Geliyor!

10 Temmuz 2012 Salı::

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) ile çağrıya çıkarak, bor ürünleriyle ilgili Ar-Ge projesi hazırlayan araştırmacılara 2,5 milyon liraya kadar destek verecek.

Yazı Boyutu : A A A A

TÜBİTAK'tan Girişimcilere Bor İçin Ar-Ge Desteği Geliyor!



Türkiye, bor rezervleri bakımından dünyada birinci sırada yer alıyor. Dünyadaki bor rezervinin yüzde 72′sine sahip Türkiye’de bor ürünleri çoğunlukla cam, seramik-frit, tarım ve deterjan sektörlerinde kullanılıyor, yüzde 99,5′i ise ihraç ediliyor.



Dünyada ise uzay ve hava araçları, nükleer uygulamalar, askeri araçlar, nanoteknolojiler ve enerji sektörü başta olmak üzere çoğu stratejik 500′e yakın alanda değerlendiriliyor. Türkiye’de bora dayalı sanayinin gelişmesi, yaygınlaşması ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayabilecek bor pazarının oluşması için TÜBİTAK, 1003 kodlu destek programı kapsamında araştırmacılara destek verecek.



Araştırmacıların farklı alanlardaki çalışmalarına yönelik 1003 kodlu destek programı hakkında bilgi veren TÜBİTAK Araştırma Destek Programları (ARDEB) Başkan Vekili Doç. Dr. Necati Demir, Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi (UBTYS) çerçevesinde belirlenecek öncelikli alanları kapsayan Ar-Ge projelerini destekleyeceklerini söyledi.



TÜBİTAK’tan Yüzde 100 Hibe



1003 kodlu destek programı kapsamında ilk aşamada kömür teknolojileri konusunda çağrıya çıkıldığını açıklayan Demir, Ar-Ge projelerine 2,5 milyon liraya kadar destek sağlayacaklarını belirtti.



Demir, “Destek kapsamında üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek amacıyla bu projelerde özel sektör de yürütücü olarak yer alabilecek. Araştırmacılara önemli teşvikler verilecek. Araştırmacılar tek başına veya farklı üniversitelerden birkaç isimle veya özel sektörle bir araya gelerek 1003 programına başvurabilecekler. Bu program kapsamında yurt dışından evrensel araştırmacılar da Türkiye’ye getirilebilecek.” dedi.



Kamu Kuruluşları İle Ar-Ge İşbirliği



UBTYS’ye bağlı kalmak koşuluyla farklı kamu kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapılacağına değinen ARDEB Başkan Vekili Demir, şunları belirtti: “Farklı kamu kuruluşlarıyla eş finansman yoluyla da 1003 destek mekanizması ile çağrıya çıkacağız. Kamu kuruluşları, kendi ihtiyacı olan alanlarda yapılacak Ar-Ge projelerinin değerlendirilmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılmasında TÜBİTAK’ın deneyiminden faydalanacak. Bu kapsamda Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) ile çağrıya çıkıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Projesi kapsamında bilişim konusunda çağrıya çıkılacak. Sağlık Bakanlığı ile de aynı amaçla çalışmalar devam ediyor.”



Bor Alanında Çağrıya Çıkıldı



Türkiye’de bora dayalı sanayinin gelişmesi, yaygınlaşması ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayabilecek bor pazarının oluşması için 1003 kodlu destek programı kapsamında çağrıya çıkıldı. Yeni bor ürünlerinin geliştirilmesi ve yaygın kullanım alanlarının araştırılmasına yönelik öngörülebilir ve belirgin ticarileşme potansiyeli olan Ar-Ge projelerinin desteklenmesi bu çağrı konusunun temel amacını oluşturuyor.



Bu amaç doğrultusunda, uygulamaya yönelik yeni ve özellikli bor ürünlerinin geliştirilmesi, yerli kaynakların yoğun kullanıldığı üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, bor ürünleri için yaygın kullanımı sağlayacak pazar imkanı geniş yeni kullanım alanlarının bulunması hedefleniyor.



Bor Teknolojileri Çağrı Programı metnine ve çağrıya özel hususlara bu sayfadan, 1003 programı tanıtım sunumuna da bu sayfadan ulaşabilirsiniz.



Haberimizi bor madenine ile ilgili teknolojik ve inovatif iş fikirleri olan ve bu alana ilgi duyan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.