Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Siz de bu ofislerde çalışabilirsiniz

10 Temmuz 2012 Salı::

Bu hayal, çok da imkânsız değil aslında. Şansınızı denemek için uzun yollar kat etmenize de gerek yok. Kendinizi sınama fırsatı, çevrim içi bir form kadar yakın!

Yazı Boyutu : A A A A

Formu göndereceğiniz yer ise Londra’nın doğusundaki ‘teknoloji kenti’ Tech City’de hizmete başlayan, Google’ın kurucu ortağı olduğu Campus…



‘Google Campus’ olarak da anılan bu yapıyı, Avrupa’nın en yeni ‘birlikte çalışma’ mekânı ve girişimci birliği. Teknoloji ve bilişim dünyasının içinde iyi bir yer edinmek için beynini harıl harıl çalıştıranların ofis olarak kullandığı ve fikirlerini diğerleriyle paylaşarak geliştirdiği bir sosyal etkileşim merkezi. Burada şirket olarak çalışan gruplar da var, bireysel olarak faaliyet gösterenler de…



Formu doldurun şansınızı deneyin



Campus yetkilileri, çalışmalarını bu kurumsal çatı altında devam ettirmek isteyenleri, www.campuslondon.com adresli sitede bulunan üyelik talebi formunu doldurmaya çağırıyor. Bu forma olumlu yanıt gelirse, Campus’a aylık 275-375 sterlin (KDV hariç) ödeyerek üye oluyorsunuz ve kapılar size açılıyor.



Bir kez üye olunca, evinizde bilgisayar karşısında yaptığınız bütün işleri gelip Google’ın sizin için hayata geçirdiği sistemin bir parçası olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Kendiniz gibi girişimcilerle fikirlerinizi birleştirip yeni projeler üretmeniz de mümkün.



“Görünmeyen insanlar görünür olsun”



Campus’un yöneticisi Eze Vidra adında genç bir adam. UK Trade and Investment’ın (Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım) konuğu olarak gittiğim basın gezisinde, Vidra ile sohbet etme imkânı buldum.



Vidra, kurdukları mekânın amacını, “İşlerine uzaktan bağlanan ‘görünmeyen’ insanların böyle çalışması yerine, bir araya gelip kahve içip kek yiyerek yani insani paylaşımda bulunarak çalışmalarını sağlamak” sözleriyle anlattı.



Kim başvurabilir?



Bu yazıyı okurken teknoloji girişimcilerinin aklını kurcalayacak en temel soruyu da Vidra’ya yöneltmeyi ihmal etmedim:



“Peki, kim internet sitesindeki formu doldurup size yollayabilir?”



Vidra’dan “Herkes!” yanıtını aldım, ama tatmin olmadım. Biraz daha üsteleyince asıl cevap geldi:



“Bütün ülkelerden herkes form yollayabilir. Ama ‘Benim güzel bir fikrim’ diyenleri değil, o fikri az çok hayata geçiren kişi yahut genç şirketleri tercih ediyoruz”.



Uzun lafın kısası, Google Campus’ta şansınızı denemek için ortaya kabataslak da olsa somut bir ürün koymanız gerekiyor.



Şansınız bol olsun!

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.