Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Anişmak`tan yeni fabrika

9 Temmuz 2012 Pazartesi::

Yeni fabrika, 9 bin 600 metrekare büyüklüğündeki parsel üzerine yapılacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Merkezi OSTİM`de bulunan Anişmak İş Makineleri, şasi üretimini Anadolu OSB`de kuracağı fabrikaya taşıyor. 9 bin 600 metrekare büyüklüğündeki parsel üzerine yapılacak yeni fabrikanın temel atma töreninde konuşan Anadolu OSB ve Anişmak Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, 14 yıllık hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Toplam 400 hektar alanın 100 hektarlık ilk etabının altyapısının tamamlanıp teslim edildiğini dile getiren Tuncay, burada 70 civarında yatırım yapılmasını beklediklerini söyledi.



Yatırımla ilgili yaptırdığı projenin Anadolu OSB için önemine işaret eden Tuncay, "Çünkü, proje bir işin başı. Bizim gibi mikro ve küçük ölçekli işletmeler projeye pek para vermek istemezler. İnsanlara  proje deyince bir yerden bulursun kopyalarsın yaparsın diyorlar.  Ama hayat öyle değil. Bir proje maliyeti inşaat maliyetinin yüzde 8 ila 10`unu civarında tutuyor.  Biz istedik ki yatırımcıya destek olsun ve daha uygun fiyatlarda projeleri alabilsinler" dedi.



2013 sonunda yatırımın tamamen faaliyete geçeceğini vurgulayan Hüseyin Kutsi Tuncay, fabrikada iş makinelerinin şasilerinin üretileceğini bildirdi. Benzer boyuttaki firmaların bir çoğunun OSTİM`de faaliyet gösterdiğini söyleyen Tuncay, "Bunların çoğu mikro ya da küçük ölçekli işletme, 9 ila 50 kişi çalıştıran işletmeler. Sermaye yapıları son derece zayıf. Biz buraya orta ölçekli firmaları yönlendiriyoruz. Biz buranın altyapısın oluştururken çalışanlar için bir yaşam alanı da oluşturmak istedik. Çanakkale şehitleri anısına bin 625 adet badem ağacı diktik. Buradan elde edilecek geliri eğitim altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.