Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Selva'ya Dünya Kalite Ödülü

7 Temmuz 2012 Cumartesi::

Selva Gıda, WCA-World Consumer Academy tarafından düzenlenen Tüketici Kalite Ödülü'ne layık görüldü.

Yazı Boyutu : A A A A


Türkiye'nin en önemli makarna üreticilerinden biri olan sektörünün yenilikçi markası Selva Gıda, Los Angeles'da Dünya Tüketici Akademisi (WCA - World Consumer Academy ) tarafından düzenlenen Dünya Kalite Zirvesi'nde Tüketici 2012 Kalite Ödülü'ne layık görüldü.



Sektörünün yenilikçi markası Selva Gıda, Tüketici 2012 Kalite Ödülü'nün sahibi oldu. Selva Gıda, 28 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihinde California Los Angeles'da Dünya Tüketici Akademisi (WCA - World Consumer Academy" ) tarafından organize edilen Dünya Kalite Zirvesi'nde Tüketici 2012 Kalite Ödülü'ne layık görüldü.



İş, sanat, siyaset dünyasından önemli isimlere ev sahipliği yapan 2012 Dünya Kalite Zirvesi'nde, kalite, inovasyon ve markalar için geleceğin habercisi olan AR-GE'nin önemi konuşuldu.



Dünya Kalite Zirvesi'nde "Dünyada ve Türkiye'de Makarna Sektörü ve Selva Gıda" başlıklı bir sunum yapan Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, dünya makarna üretimi ve tüketimi hakkında bilgiler verdi. Selva Gıda'yı anlatan Mehmet Karakuş, Selva'nın makarna ve unda Türkiye'nin büyük markalarından biri olduğunu belirtti. Geçen yıl devreye giren yeni makarna hattı ile de günlük üretim kapasitelerinin 210 ton olduğunu vurgulayan Karakuş, "Yeni makarna hattının devamındaki robotlu ve kameralı paketleme, kolileme ve paletleme tesisi, teknolojisi ve yenilikleri itibariyle Türkiye'deki ilk ve tek tesis olma hüviyetini taşıyor. Tüm süreç kameralarla izleniyor" dedi.



Selva'nın sahip olduğu kojenerasyon tesisiyle kendi elektriğini kendisinin ürettiğini ifade eden Karakuş, Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk ve tek un değirmeninde de bünyelerinde bulunduğunu söyledi. Karakuş, "Japon Verimlilik Yönetimi Sistemi TPM'i sektöründe uygulayan tek firmadır. Ayrıca işletmelerimizde; ISO 9001, ISO 22000, ISO 10002, OHSAS 18001, ISO 14001 yönetim sistemleri uygulanmaktadır. 2009 yılında Türkiye'de bir ilk olan ve 3 dk.'da pişen Şipşak Makarna ile başlayan inovasyon sürecimiz 2010 yılında dünyada ilk kez "Anadolu Lezzetleri" ismi ile pazara sunulan Ispanaklı, Kepekli ve Soyalı Mantı ayrıca Kepekli ve Yumurtalı Erişte ile devam etti. 2011 yılında ise yine dünyada ilk kez gerçek meyve tozu ve helvalık irmiği birleştirerek Meyveli İrmik serimizi ürettik. Portakallı, Çilekli, Vanilyalı ve Muzlu İrmikler, vakumlu ambalajları sayesinde ilk günkü tazeliğini, lezzetini ve kokusunu kaybetmiyor" diye konuştu.



2011'da toplam 80 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Mehmet Karakuş, bu ihracatın neredeyse tamamını kendi markaları ile yaptıklarını kaydetti. Karakuş, "Türkiye'deki İhracatçı Birlikleri kayıtlarına göre son beş yıldır Türkiye'nin markalı makarna ihracat lideriyiz" dedi.



Dünya Kalite Zirvesi sonunda, World Consumer Academy tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre girişimcilik ve inovasyona yönelik başarıları ilke edinerek sürdürülebilir rekabet avantajını elde eden markalara "2012 World Quality Award" ödülleri takdim edildi. Selva Gıda da kendi sektörü içinde en güvenilir marka olarak 2012 Tüketici Kalite Ödülü'ne layık görüldü.


Anahtar Kelimeler: selva, ödül, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.