Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Zarakol, 'Skandal' akreditasyonu doğruladı!

6 Temmuz 2012 Cuma::

Zarakol PR şirketi, toplantıya katılan gazetecilerden istediği belgelerle ilgili açıklama yaptı...

Yazı Boyutu : A A A A

Zarakol, PepsiCo ve Unilever ortaklığı ile kurulan ve Lipton marka çayların da üreticisi olan PLI şirketinin Başkanı Stan Auber'in İstanbul Divan Oteli'nde yaptığı toplantıya, katılacak gazetecilerden ilginç belgeler istemişti..



 Zarakol PR şirketi organizasyon için katılımcı gazetecilerden, yazılı özgeçmişleri, bir adet vesikalık fotoğraf ile son bir ay içinde çıkan haberlerini göndermeleri, toplantıyı izlemek için şart koşmuştu.



Patronlardunyasi.com'da çıkan haber üzerine Zarakol İletişim Hizmetleri'nin sahibi Necla Zarakol bir açıklama gönderdi. Zarakol, açıklamasında istenilen belgeleri doğruladı. Gerekçe olarakta ilginç bir açıklama yaptı..



İşte o açıklama:




Merhaba Cihan bey,



Sizi ismen tanıyorum ve gazeteci olduğunuzu biliyorum. O yüzden bu haberiniz beni şaşırttı.



Çünkü bu bütün dünyada PR şirketlerinin kullandığı bir yöntemdir ve sizin de bunu bilmeniz gerekir.



Bir müşterimizin yurt dışından üst düzeyde bir yöneticisi geldiğinde basına dağıtılacak dosyanın içine nasıl o yöneticinin biyografisi ile ilgili bilgi notu koyuyorsak, o yöneticiye de Türkiye hakkında, sektör hakkında ve toplantıya katılacak gazetecilerle çalıştıkları kurumlar  hakkında kısa/uzun bilgi notları hazırlıyoruz.



Bu yapılan işin akreditasyon konusuyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Özellikle Amerika’dan gelen şirket yöneticileri gazetecilerle hemen sıcak temas kurmak isterler ve bazıları da ismiyle seslenmeye çalışırlar.  (bu yüzden bulabildiğimizde fotoğraf da koyuyoruz)



Bu uygulama sadece yabancı konuklar geldiğinde geçerli oluyor, Türkiye’deki şirket yöneticilerinin gazetecileri tanıdığını ve izlediğini varsaydığımız için bunu yapmıyoruz."



Editör notu: Gazeteciler, bu tür akreditasyonlar sadece Genelkurmay gibi önemli toplantılarda uygulandığını, ticari şirketlerde ilk kez böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını söylüyor. Zarakol, fotoğrafı Amerikalıların gazetecileri tanımak için istediklerini söylerken, son bir ayda çıkan haberleri neden istedikleri konusunda ise bir açıklama yapmadı..



Bu konuda profosyonel ajanslardan görüş aldık. Pr ajansları, buna benzer uygulamanın olduğunu ancak Zarakol'un yaptığı çalışmanın yanlış olduğunu söylediler. Ajans yöneticileri, gazeteciler adına yabancı konukları bilgilendirmeyi kendileri yaptıklarını, tüm evrakları kendilerinin toplayarak konuşmacılara sunduklarını söylüyor. Zarakol'un basın toplantısına katılacak gazetecilerden evrak istemesinin yanlış bir uygulama olduğunu vurgulayan ajanslar, "Gazetecilerden resim gönder, son çıkan haberini gönder, özgeçmişini, ikametgah ilmuhaberi gönder gibi bilgiler istemek çok yanlıştır. PR ajanslarının işi bunu gazetecinin değil kendisinin yapmasıdır. Böyle bir uygulamaya tüm gazeteciler tepki gösterir" açıklamasında bulunuyor..

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.