Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

'İhracatta 6, ithalatta 7 güne düşecek'

5 Temmuz 2012 Perşembe::

Bakan Yazıcı, ''Tek Pencere'' uygulamasının hayata geçirilmesi halinde gümrük işlemlerinin ihracatta 12 günden 6 güne, ithalatta 15 günden 7-8 güne düşeceğini bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından düzenlenen sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, Bakanlığının sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Yazıcı, bir gazetecinin, bu uygulamayla gümrük işlemlerinin ne kadar kısalacağına ilişkin sorusu üzerine, ''Bunu gerçekleştirmemiz halinde ihracatta 7 gün, ithalatta da 6 gün kısalma olacak. Böylece, ihracat 12 günden 6 güne, ithalat 15 günden 7-8 güne düşecek'' dedi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, göreve geldikleri günden beri gümrük kapılarını sırayla modernize ettiklerini, bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile anlaşma imzaladıklarını ve yap-işlet-devret (YİD) modeliyle Halkalı gümrüğünü de Büyükçekmece'ye taşıyacaklarını bildirdi.



Yazıcı, esnaf ve sanatkarlara Halkbankası aracılığıyla kullandırılan kredilere ilişkin de bilgi verdi. Bu yıl faiz desteği olarak, bütçeye 283 milyon lira koyduklarını hatırlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

''Esnaf ve sanatkarımızın Halkbankası aracılığıyla kullandığı kredinin yüzde 50'sini sübvanse ediyorduk. Onu 110 milyon lira daha artırdık, 393 milyon liraya çıktı. 2 yıllık geri ödemeler dikkate alındığında, bu sene sonu itibariyle 2011 de ilave edildiğinde, esnaf sanatkara kullandırılacak kredi miktarı, 8 milyar liranın üzerine çıkacak. Taksitler de 3 aydan, 6 aya çıkarılacak.

Anahtar Kelimeler: ithalat, ihracat, gümrük, hayati yazıcı, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.