Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Yata yata 10'a katladı!

5 Temmuz 2012 Perşembe::

Sezon süresince fiyatı 30 kuruşa kadar düşen limonu yatağa saklayan kazanıyor. Hasat sezonunda 30 kuruş olan ve yatağa alınan limonun kilogram fiyatı 10 kat artarak 3 liraya fırladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, hasat edilen limonu yatağa alan üretici ile tüccarın kazançlı çıktığını, imkanı olmayan üreticilerin ise limonu bekletmeden maliyetinden daha düşük fiyatlardan satmak zorunda kaldığını söyledi.



Yatağa alınan limonun Kırobası köyündeki limon depoları ile Ürgüp'teki soğuk hava depolarında saklandığını ifade eden Can, ''Geçmiş yıllarda bu mevsimde yatağa alınıp limon depolarında saklanan limonlar, hala bekletiliyordu. Ancak bu yıl fiyatlar birden artınca depolardaki limonlar satılmaya başlandı. Depolarda neredeyse limon kalmadı'' dedi.



Son yıllarda limon fiyatlarının çok düştüğünü, girdi maliyetlerinin yükselmesine rağmen fiyatların düşmesinin üreticinin zararının katlanarak artmasına yol açtığını savunan Can, ''Tüccarların yatağa aldığı limon fiyatının 10 kat arttığını göz önünde bulundurup, önümüzdeki yıl üreticiden daha iyi bir fiyattan alım yapmasını bekliyoruz'' diye konuştu.



Geçen yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton limon hasadı yapıldığını anlatan Can, önümüzdeki yıl da yine aynı üretimin beklendiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: limon, limon fiyatları, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.