Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Sık Rastlanan 13 iş Stratejisi Yanılgısı

4 Temmuz 2012 Çarşamba::

İş dünyasında büyük riskler alarak faaliyet gösteren iş insanlarını kâr edememek kadar üzen başka bir olgu çok azdır.

Yazı Boyutu : A A A A


Ne yazık ki, artan rekabet ortamında böyle bir üzüntüyü yaşayan iş insanlarımızın sayısı artıyor. Geçmişte başarı ile uygulanan çok çalışmak, marka olmak, operasyonel verimliliği artırmak gibi tedbirler, gittikçe vahimleşen bu probleme çare olamıyor. Doğru kârlılık tedbirlerini almayan kurumlar için tek yol, fiyat düşürerek rekabet etmek oluyor. Ne yazık ki, bu çaresizlik durumu, kurum için kaçınılmaz sonun başlangıcını haber veriyor.



Kârlılığı artıracak esas aksiyonlar satış fiyatı ve satılan adet tarafında. işte burada iş stratejisi devreye giriyor. iş stratejisini, “normalin üzerinde kâr edebilmek amacıyla rekabetçi avantaj sağlamak için kurgulanan teori” olarak tanımlıyoruz.



Bu teorinin içeriğinde, kurumun hangi tür müşterileri hedefleyeceği, müşterilerin kurumu seçme nedenleri, hangi müşteri değerlerini (faydaları) hangi fiyat seviyesinde sunacağı, hangi iş ortakları ile işbirliği yapacağı, müşterilerle satış öncesi, satış sırasında ve sonrasında nasıl tür bir ilişki kuracağı, hangi gelir ve fiyatlama metotları kullanılacağı, hangi masraf yapısının tercih edileceği gibi birçok varsayım var. iş Modeli adını verdiğimiz bu varsayımlar dizisi, iş stratejisi kurgulamanın temelini oluşturuyor. Hiç şüphesiz, iş stratejisi ile hedeflenen amaç, satış fiyatını, satış adedini veya her ikisini de artırmak. Akılcı bir iş stratejisi kurgulayarak bu amacı gerçekleştirebiliyorsunuz.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.