Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Hamas ile İsrail arasında 6. esir takası tamamlandı

30 Kasım 2023 Perşembe::

Hamas ile İsrail arasında 2 gün daha uzatılan insani ara kapsamında, Gazze Şeridi’nde esir tutulan 10 İsrailli, 4 Taylandlı ve 2 Rus esire karşılık Filistin’in simge ismi aktivist Ahed Tamimi’nin de aralarında bulunduğu 30 Filistinli serbest bırakıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi’nde 24 Kasım’da başlayan 4 günlük insani aranın 2 gün uzatılmasının ardından, Hamas’ın bir grup esiri daha serbest bıraktığı bildirildi. İsrail, 10 İsrailli ile 4 Taylandlının Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edildiği belirtildi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insani aranın 6’ncı gününde Hamas'ın serbest bıraktığı esirler arasında 5 kadın ve 5 çocuk bulunduğunu duyurdu. Ansari, serbest kalan İsrailli esirlerin 1’inin ABD, 1’inin Hollanda ve 2’sinin Almanya çifte vatandaşlığının da bulunduğu bilgisini paylaştı.

Hamas ile İsrail arasında 6. esir takası tamamlandı

ABD Başkanı Joe Biden ise serbest bırakılan ABD çifte vatandaşı Liat Atzili‘nin Mısır'da güvende" olduğunu ve Atzili'nin annesi ve babasıyla konuştuğunu söyledi.

Hamas ile İsrail arasında 6. esir takası tamamlandı

“Anlaşma çerçevesi dışında serbest bırakıldılar”

Majed el-Ansari, Hamas tarafından esir bırakılanlar arasında ayrıca 2 Rusya vatandaşının da bulunduğunu açıkladı. Rus ve Taylandlıların “anlaşma çerçevesi dışında” bırakıldığını ifade eden Ansari, serbest kalan 10 İsrailli esir karşılığında 16’sı çocuk ve 14’ü kadın 30 Filistinli tutuklunun serbest bırakıldığını sözlerine ekledi.
“Filistinli Cesur Kız” Tamimi de serbest bırakılanlar arasında.

Hamas ile İsrail arasında 6. esir takası tamamlandı

Filistin’in simge ismi aktivist Ahed Tamimi de İsrail tarafından dün serbest bırakılan 30 Filistinli mahkum arasında yer aldı.

Hamas ile İsrail arasında 6. esir takası tamamlandı

Ahed Tamimi, 15 yaşındaki kuzeninin 2017 yılında bir protesto sırasında başından plastik mermiyle vurulmasının ardından İsrail askerine tokat ve tekme attığı gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. O zamanlar 16 yaşında olan Tamimi olayın görüntülerinin tüm dünyaya yayılmasıyla dünya çapında “Filistinli Cesur Kız” olarak tanınmıştı. Cezasının ardından serbest bırakılan Tamimi, İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalarda İsrail askerleri tarafından Yahudi yerleşimcilerin öldürülmesi yönünde paylaşım yaptığı gerekçesiyle Kasım ayında tekrar tutuklanmıştı.

Burak Ersoy

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.