Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Savaşın çocuklarından ’savaş bitsin’ çağrısı

20 Ekim 2023 Cuma::

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş, aradan 12 yıl geçmesine rağmen devam ediyor. Suriye’de yaşayan milyonlarca insan başka ülkelere sığınmak zorunda kalırken, binlerce kişi ise hayatını kaybetti. Çoğu çocuk yüz binlerce insan ise savaşta yaralandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Binlerce Filistinli çocuk mağdur.

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılar ise aradan günler geçmesine rağmen devam ederken, binlerce insan hayatını kaybetti. Binlerce Filistinli yaralanıp, ülkelerini terk ederken, Filistin’de kalan insanlar sığınaklarda savaşın son bulmasını bekliyor. Çocuklar ise artık sokaklarda, bahçelerde oynamak yerine aileleriyle birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Savaşın çocuklarından ’savaş bitsin’ çağrısı

En çok çocuklar zarar görüyor

Türkiye başta olmak üzere birçok ülke İsrail’in saldırılarını kınarken, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailelerin çocukları, hazırladıkları dövizlerle savaşın bir an önce bitmesini istedi. Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi’nde eğitim gören çocuklar, savaşın en çok çocuklara zarar verdiğini belirtti.

"Ölen çocukları görünce üzülüyoruz"

Ailesiyle birlikte 5 sene önce İdlib’den Adana’ya gelen Bara El Hasan (10), "Filistin’de savaş var. Filistin’deki savaşın bitmesini istiyoruz. Bizim ülkemizde de savaş vardı, biz de oradan kaçıp buraya geldik. Savaş çok kötü bir şey, savaşta çocuklar ölüyor. Onları görünce bizler de üzülüyoruz" dedi.

"Savaşın bitmesini istiyoruz"

10 sene önce ailesiyle birlikte Adana’ya gelen Kemal Karta, "Bizim ülkemizde de savaş vardı, biz kaçıp buraya geldik. Bir an önce savaşın bitmesini istiyoruz. Orada kardeşlerimiz ölüyor, ölmesinler. Savaş iyi bir şey değil" ifadelerini kullandı.

"Çocukların travmaları çok kötüydü"

Öğretmen Neriman Günerli ise savaşın bir an önce bitmesini istediğini belirterek, "Çocuklar buraya ilk savaştan kaçıp geldiler. Onların travmaları çok kötüydü. Gerçekten atlatılması zor bir durumdu. Şu anda aynı savaş Filistin’de de var. Biz bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bugün çocuklarla birlikte tepkimizi gösterdik. Bu çocukların yaşadığını o çocukların da yaşamasını istemiyoruz" diye konuştu.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur İşledici

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.