Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

İkinci el otomobilde fiyatlar yokuş aşağı gidiyor

27 Eylül 2023 Çarşamba::

İkinci el otomobil piyasası neredeyse kontak kapattı. Durgunluğun etkisiyle piyasada fiyatlar düşeşe geçti. Oto galericiler fiyatlardaki gerilemenin yüzde 25’i bulacağını öngörüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Son iki aydır ikinci el otomobil piyasasında durgunluk hakim. Bu durgunluk fiyatlara da iyiden iyiye yansımaya başladı. Fiyatlarda yaklaşık yüzde 15 gerileme yaşanırken, bu rakamın yüzde 25’leri bulması öngörülüyor. Piyasada sıfır ve ikinci el aracın bulunduğunu belirten oto galericiler, şu anda sadece değerinin altında satılan araçlara talep olduğunu söyledi.

“İkinci el otomobil piyasasındaki gerileme yüzde 25’i bulabilir”

Son birkaç aydır ikinci el otomobil piyasasında durgunluğun hakim olduğunu belirten Galerici Gökhan Ardeşen, “Fiyatlarada yansımaya başladı. Ortalama yüzde 15 gibi bir gerileme oldu. Bu durum kışa doğru yüzde 25’leri bulacaktır. Piyasa istediğimiz noktaya geldi. Biz bu durumdan memnunuz. En azından ne kazandığımızı biliyoruz ve sattığımız aracın yerine araç koyabiliyoruz. Son 1 ayda normalde 55 olması lazımken şu anda 35’lerde diyebiliriz” dedi.

“Yatırımcılar araç almasın”

Değeri istenen araçların satılmadığını söyleyen Ardeşen, “Avantajlı olan araçlar talep görüyor diyebiliriz. Eskiden araçları sadece yatırımcılar alıyordu şimdi ise kullanmak isteyenler alıyor. Şu anda yatırımcılar araç almasın. İhtiyacı olanlar araç alabilir. Eskiden de böyle olsaydı fiyatlar buralara gelmezdi. Stoklama durumu tamamen bitti. Sıfır bayilerde de araç var, galerilerde de araç var. Piyasa rahatladı diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Uğur Çetin - Furkan Serttaş

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.