Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

Cidde de Ukrayna-Rusya konulu toplantı düzenlendi

7 Ağustos 2023 Pazartesi::

Ukrayna, Cidde görüşmelerini Rusya’ya “büyük bir darbe” olarak nitelendirdi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ukrayna-Rusya konulu toplantıyı Rusya’ya “büyük bir darbe” olarak nitelendirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde geçtiğimiz hafta sonu 40'tan fazla ülkenin ve Birleşmiş Milletler (BM) gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Ukrayna-Rusya konulu toplantının ardından Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın davet edilmediği toplantı hakkında Yermak, söz konusu toplantının Rusya’ya “büyük bir darbe” olduğunu ifade ederek, “Bir, bir buçuk ay içinde başka bir toplantı yapacağız ve bir zirveye doğru ilerleyeceğiz" dedi.

Yermak, toplantıya katılan tüm ülkelerin Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne tam destek verdiğini ifade ederek, toplantıda sadece Ukrayna'nın ortaya koyduğu barış girişimlerinin ele alındığını söyledi. Ukrayna'nın barış formülündeki bazı noktalarda katılımcılar arasında tam uzlaşı sağlanamadığını belirten Yermak, bir sonraki toplantının yapılmasının nedeninin de bu olduğunu söyledi. Yermak, katılımcıların gelecekteki bir barış zirvesinde kabul edilecek bir çerçeve anlaşmanın taslağı üzerinde çalıştıklarını açıklayarak, “Herkesi dinlemeye hazırız, ancak bunun Ukrayna formülü olması mantıklı” dedi.

Rusya'nın Suudi Arabistan'daki toplantıyı engellemek için çaba sarf ettiğini öne süren Yermak, Rusya’nın hangi girişimlerde bulunduğuna dair ise ayrıntı vermedi.
Öte yandan, Cidde’deki toplantıya Çin adına Çin Avrasya İşleri Özel Temsilcisi Li Hui de katılmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.