Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

İşe alımda eşitlik için yapay zekâ kullanıyor

4 Temmuz 2023 Salı::

Vodafone, işe alımda eşitlik için yapay zekâ kullanıyor. Vodafone, tüm dünyada işe alımların daha adil bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla yapay zekâ destekli yetenek platformu Eightfold ile birlikte çalıştığını duyurdu. Yeni sistemle, adayların saklı özgeçmişleri platform üzerinden yöneticilere iletilerek, daha eşit şartlarda değerlendirme yapılması sağlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, işe alımlarda yapay zekâ teknolojisinin gücünden yararlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, global işgücü teknolojisi platformlarından Eightfold ile iş birliği yapan operatör, özgeçmişleri bu platform üzerinden yöneticilerle paylaşarak daha adil bir değerlendirme ortamı oluşmasını sağlıyor. Tüm Vodafone ülkelerinde uygulanan yeni sistemde, adayların ad ve soyadlarının sadece baş harflerinin yer aldığı; önyargıya neden olabilecek yaş, cinsiyet, üniversite gibi bilgilerin bulunmadığı saklı özgeçmişler (blind CV) kullanılıyor. Bu sayede, adayların daha eşit şartlarda, sadece sahip oldukları deneyim ve yetkinliklere göre değerlendirilmesi mümkün oluyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, şunları söyledi: “İnsan Kaynakları alanında yapay zekâ kullanımı yaygınlaşıyor. Bu teknoloji, çeşitlilik ve eşitlik alanında yapılan çalışmalara destek olduğu gibi, işe alımlarda da hem adayın hem işverenin deneyimini olumlu yönde etkileyerek işe alım kalitesini iyileştiriyor. Operatör olarak, dünya genelinde yapay zekâ destekli yetenek yönetimi, işe alım ve geliştirme platformu Eightfold ile birlikte çalışıyoruz. Adayların daha adil ve eşit koşullarda değerlendirilebilmesi için yöneticilerimize bu platform üzerinden saklı özgeçmişler iletiyoruz. Böylece, olası önyargıların önüne geçerek, adayların sadece deneyim ve yeteneklerine göre değerlendirilmesini sağlıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.