Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yayın
Print Al

İSEDAK 39. İzleme komitesi toplantısı Ankara'da başladı

24 Mayıs 2023 Çarşamba::

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. İzleme Komitesi Toplantısında üye ülkeler arasında ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmeye yönelik çabalarına ilişkin son gelişmeler ele alındı. Toplantıya, daimi başkan Türkiye'nin yanı sıra Komite üyeleri Suudi Arabistan, Pakistan, Katar, Brunei Darusselam, Senegal, Kuveyt, Endonezya, Nijerya ve Filistin’in temsilcileri katıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

39. İzleme Komitesi Toplantısında açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Rıdvan Ağaoğlu, küresel ekonominin Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında toparlanmaya başladığını söyledi.

Ağaoğlu savaşın sebep olduğu tedarik zincirlerindeki aksaklıkların kısmen çözüldüğünü, enerji ve gıda piyasalarındaki sarsıntılarında azalmaya başladığını belirterek, “IMF'nin son Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda küresel büyümenin 2023 yılında yüzde 2,8 oranında dip yapacağı, gelecek yıl ise yüzde 3'e yükseleceğini tahmin edilmektedir. Öte yandan, küresel ölçekte geçtiğimiz yıl son 30 yılın zirvesine tırmanan enflasyonun yapışkan olma tehlikesi hala devam etmektedir” diye konuştu.

“Yüksek Faizler, üretimin ve istihdamın azalmasına yol açmaktadır”

Küresel piyasalarda yüksek enflasyonla mücadele için yapılan faiz artışının sadece enflasyonun alevini aldığına dikkati çeken Ağaoğlu faizlerin yükselmemesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Yüksek enflasyonla mücadele anlamında yapılan müdahalelerin başında sıkılaştırıcı para politikaları ve faiz artışları gelmektedir. Kısa sürede enflasyon alevini düşürmeye bir çözüm sunsa da bu politikaların ülkelerimize önemli maliyetleri olmaktadır. Yükselen faizlerle birlikte artan finansman maliyetleri, yatırımların, üretimin ve istihdamın azalmasına ve böylece büyüme noktasında önemli daralmalara yol açmaktadır”

39. İzleme Komitesi Toplantısı, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'de toplantı raporunun oluşturulmasıyla tamamlanacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.