Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Rusya'da kısmi seferberlik karşıtı gösteriler devam ediyor

25 Eylül 2022 Pazar::

Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya ülkelerinden Dağıstan'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik kararı protesto edildi. Protesto sırasında gözaltına alınan bir gösterici, kendisine tokat atan polise kafa atarak karşılık verdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül'de ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından patlak veren protestolar sürüyor. Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale, Yakutistan, İrkutsk, Reftinsky ve Arhangelsk'de eşlerini ve çocuklarını askere göndermek istemeyen kadınlar sokağa indi. Kadınlar, "Çocuklarımızı neden götürüyorsunuz?" diye bağırarak, "Kime saldırıldı? Rusya'ya mı saldırıldı? Ukrayna'ya saldıran bizdik. Rusya Ukrayna'ya saldırdı! Savaşı durdurun!" ifadelerini kullandı. Zaman zaman göstericiler ile polis arasında tansiyon yükselmesi ile polis göstericilere copla müdahale etti. Protesto sırasında 5 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınan bir gösterici ise kendisine tokat atan polise kafa atarak karşılık verdi.

Rusya merkezli insan hakları ve medya projesi OVD-Info, Putin'in kısmi seferberlik kararı sonrası ülkenin dört bir yanında başlayan gösterilerde bugüne kadar 2 bin 247 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Erhan Altıparmak

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.