Bugün: 5 Mayıs 2024 Pazar
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Berber, kuaför ve güzellik salonlarına düzenleme

20 Ağustos 2022 Cumartesi::

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın, yıllardır kamuoyu gündemini işgal eden ve bir türlü çözüm bulunamayan “berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması” meselesini de çözüme kavuşturduğu belirtilerek, "Bakanlık, ülke genelinde 122 meslek odasını ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerimizin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı" denildi.

Ticaret Bakanlığının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il Valiliğine gönderdiği karara göre; berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde Valiler tarafından belirlenecek. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının aynı gün kapanması zorunlu olmayıp Valilerce bu üç grup için ayrı ayrı kapanma günleri belirlenebilecek.

Açıklamada şöyle denildi:

"İşletmelerin iş hacimlerinin haftanın farklı günlerinde yoğunlaşabileceği, tüketici tercih ve davranış kalıplarında farklılıklar olabileceği göz önünde bulundurularak berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapatılacağı hususunda Bakanlıkça bir dayatmaya gidilmemiş, meslek kuruluşlarının ve il idarelerinin gerek yerel dinamikleri gerekse meslek mensuplarının profillerini değerlendirerek kapanma gününün belirlenmesine katkı vermeleri sağlanmıştır.

Ticaret Bakanlığının, karar alma sürecinde sektör temsilcilerine ve il idarelerine eşit katılım ve söz hakkı tanıyan ve bu nedenle demokrasi kültürünün ticari hayattaki tezahürü olarak nitelendirilebilecek kararı ile berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarının en azından haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkân tanınmış; bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Ayrıca, kapatma kararı herhangi bir ayrım gözetilmeksizin tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da engellenmiştir."

Alpay Atcı


Yerel Haberler
Karadeniz
Marmara
Ege
İç Anadolu
G.Anadolu
Akdeniz
D.Anadolu
Amasya
Artvin
Bartın
Bayburt
Bolu
Çorum
Düzce
Giresun
Gümüşhane
Karabük
Kastamonu
Ordu
Rize
Samsun
Sinop
Tokat
Trabzon
Zonguldak
Birliğine teslim olmaya giden asker adayı kazada öldü
Giriş:20 Ağustos 2022 10:32
Birliğine teslim olmaya giden asker adayı kazada öldü

Afyonkarahisar’da kontrolden çıkarak şarampole devrilen yolcu otobüsünden acı haber geldi. Yaralı sayısının 38’e yükseldiği kazada, kurtarma ekipleri otobüs içerisinden 20 yaşındaki gencin cansız bedenini çıkardı. Otobüs şoförünün gözaltına alındığı olayda ölen gencin asker adayı olduğu ve birliğine teslim olmak için yolculuk yaptığı belirtildi.
Birliğine teslim olmaya giden asker adayı kazada öldü - Tıkla İzle
Kaza, sabah erken saatlerde Sandıklı ilçesi çıkışı Kaplıca Kavşağı yakınlarından meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalova-Antalya seferini yapan A.T. (61) idaresindeki yolcu otobüsü 16 BLT 67 plakalı yolcu otobüsü sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç yol kenarındaki şarampole girip devrildi. Otobüs yaklaşık 50 metre yan bir şekilde sürüklendikten sonra durabildi.

Yaralıları kurtarma ekipleri otobüs içerisinde çıkardı

Kazanın ardından çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil servis, AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri otobüs içerisindeki yaralıları çıkarmak için adeta zamana karşı yarıştı. Otobüsten çıkarılan 38 yaralı ambulanslarla Sandıklı ve Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.



Otobüs şoförü gözaltına alındı

Olay yerine gelen kurtarma ekipleri yaptıkları incelemede ise Muhammet U. (20) isimli gencin öldüğünü belirledi. Talihsiz gencin cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından otobüs içerisinde çıkarılarak hastane morguna götürüldü. Olayın ardından otobüs şoförü A.T., ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yaralıların büyük çoğunluğu asker adayı

Öte yandan, kazada yaralananların büyük bir bölümünün Burdur'daki askeri birliklerine teslim olmak için yola çıkan asker adayları olduğu öğrenildi. Yaralanan asker adaylarının hastanelerdeki tedavileri devam ederken, 10'nun durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

Kazanın ardından jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

Ali Bayar

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.