Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Zorunlu deprem sigortası sigortalılık oranı yüzde 54

31 Mayıs 2022 Salı::

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, “DASK genel sigortalılık oranı yüzde 54 seviyelerinde. Geçtiğimiz seneye göre 9,4 milyon poliçe adeti vardı. Bunun şu anda 10,7 milyona ulaştığını görüyoruz. Yaklaşık 1 milyon adetlik bir artış yaşadık” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla bu yıl 6'ncı kez düzenlediği “Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması' gerçekleşti. Ön elemeleri geçen 21 takım final için İstanbul'da buluştu.

Etkinlikte zorunlu deprem sigortası oranları hakkında bilgi veren DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, “Sigortalılık oranı Marmara bölgesinde yüzde 62, İstanbul'da yüzde 63, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde ise bu oranların geride kaldığını görüyoruz. İl bazında deprem yaşayan illerin sigortalılık oranının deprem sonrasında yükseliyor. Biz bunu istemiyoruz” dedi.

“Genel sigortalılık oranı ise yüzde 54 seviyelerinde”

Güler, “Yaklaşık 45 milyar hasar ödeme kapasitesine sahip. Şu anda 10,7 milyon vatandaşımızın konutları sigortalı. Biz bu oranın yeterli olmadığını düşünüyoruz. Genel sigortalılık oranı ise yüzde 54 seviyelerinde. Yurt dışına göre sigortalılık oranımızın iyi yerlerde olduğunu görüyoruz. Kaliforniya'da sigortalılık oranı yüzde 15, Japonya'da ise yüzde 30 seviyelerinde. Bu oranı yüzde 100 seviyelerine çıkartmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Depremi yaşayan illerde sigortalılık oranı deprem sonrasında yükseliyor”

Türkiye'deki bölgelere ve illere göre sigortalılık oranlarına da değinen Güler, “Marmara bölgesinde yüzde 62, İstanbul'da yüzde 63, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde ise bu oranların geride kaldığını görüyoruz. İl bazında ise deprem yaşayan illerin sigortalılık oranının deprem sonrasında yükseldiğini görüyoruz. Biz bunu istemiyoruz. Deprem olmadan yapılırsa daha faydalı olacaktır. Geçtiğimiz seneye göre 9,4 milyon poliçe adeti vardı. Bunun şu anda 10,7 milyona ulaştığını görüyoruz. Yaklaşık 1 milyon adetlik bir artış yaşadık. Ortalama bir betonarme yapının sigorta fiyatı 367 TL olarak belirledik” diye konuştu.

Uğur Çetin - İsmail Coşkun

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.