Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

BM'den İsrail'in soruşturulmasına yeşil ışık

28 Mayıs 2021 Cuma::

BM'den İsrail'in insan hakları ihlallerinin soruşturulmasına yeşil ışık. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırıları ile Filistin ve İsrail toprakları içindeki "sistematik" insan hakları ihlallerine ilişkin açık uçlu bir uluslararası soruşturma başlatmaya karar verdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, işgal altındaki Filistin toprakları konulu özel bir oturum düzenlemiş, oturuma Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu da video mesaj ile katılmıştı. Konsey, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırıları ile Filistin ve İsrail toprakları içindeki "sistematik" insan hakları ihlallerine ilişkin açık uçlu bir uluslararası soruşturma başlatmaya karar verdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Filistin delegasyonu tarafından Birleşmiş Milletler'e getirilen soruşturma tasarısı, Konseyin 47 üyesinin 24'ünün “lehte”, 9'unun “aleyhte” ve 14'ünün “çekimser” oy kullanması ile kabul edildi. Kararın, yıllardır süren Orta Doğu ihtilafında suistimaller ve bunların "temel nedenleri" konusunda eşi görülmemiş düzeyde bir incelemeye yol açması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.