Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Yıllara göre girişimcilik oranları belli oldu

9 Eylül 2020 Çarşamba::

Yıllara göre girişimcilik ve iş demografi oranları belli olurken, 2019 yılındaki yeni girişim oranları yüzde 13,0 olarak görüldü. Böylelikle girişimciliğin 2017 yılından itibaren düşüş gösterdiği kaydedildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Medya takip kurumu Ajans Press'in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Yıllara göre girişimcilik ve iş demografi oranları belli oldu. Böylelikle 2019 yılındaki yeni girişim oranları yüzde 13,0 olarak görülürken, 2017 yılından itibaren düşüş gösterdiği kaydedildi. Girişimciliğin en yüksek olduğu yıl ise 14,7 ile 2011'de olduğu saptandı. Girişimlerin hangi alanlarda yapıldığına bakıldığında ise 2019 yılında doğan girişimlerin yüzde 36,6'sı toptan ve perakende ticaret ile motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı sektöründe gerçekleşti. Girişimlerin büyümesi ciroya ve istihdama göre de ayrı ayrı ele alınırken, ciroya göre büyüme kat edenler her zaman ilk sırada yer aldı. Hem istihdam hem ciroya göre bakıldığında geçen yıl en büyüyen sektör ise imalat oldu.

Ajans Press, girişimcilik ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press'in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl girişimcilik ile alakalı çıkan haber adedi 30 bin 938 olarak görüldü. Haber başlıkları incelendiğinde ise girişimcilik ile alakalı kursların ve girişimciliği destekleyen programların ön planda olduğu görüldü. Girişimcilik ile alakalı bu yıl çıkan haber adedi de 10 bin 353 olarak kaydedilirken, COVİD-19 ile birlikte girişimcilik haberlerinde de azalma yaşandığı gözlendi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.