Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Günlük ortalama 4 saatimiz mobil internet kullanarak geçiyor

5 Eylül 2020 Cumartesi::

Dünyada mobil internet kullanımında günlük geçirilen süreler belli olurken, Türkiye’nin 13’üncü sırada yer aldığı saptandı. Türk halkının telefonda geçirdiği süre günlük ortalama 4 saat olarak kayıtlara geçti.

Yazı Boyutu : A A A A

Medya takip kurumu Ajans Press, internet ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press'in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl basında çıkan haber adedi 105 bin 611 olarak görüldü. Sadece mobil internet ile alakalı çıkan haber adetleri incelendiğinde ise bu sayının 678 olduğu kaydedildi. Haberlerin içerik analizinde, COVID-19'un internet dünyasına etkileri, e-ticaret uygulamaları ve telefon operatörlerinin yaptığı kampanyalar ön planda olduğu görülürken, sosyal medya düzenlemesi ve ABD'de TikTok'un yasaklanması tartışmaları medyanın en çok konuştuğu başlıklar arasında yer aldı.

Edinilen bilgiye göre; Dünya üzerinde şu anda 4,5 milyardan fazla insan aktif internet kullanırken, sosyal medya kullanıcılarının sayısı 3,8 milyarı aştı.

Dünya ortalamasının üzerindeyiz
Ajans Press'in, We Are Social verilerinden elde ettiği bilgilere göre, mobil internet kullanılarak günlük geçirilen süreler açıklandı. Böylelikle Türkiye'nin 13'üncü sırada yer aldığı saptanırken, günlük harcanan süre 4 saat olarak kaydedildi. Listenin en başında yer alarak mobil internet kullanımında en çok zaman geçiren ülke 5 saat 11 dakika ile Filipinler oldu. Buna karşın listenin en son sırasında yer alan ülke 1 saat 32 dakika ile Japonya olurken, dünya ortalamasının 3 saat 22 dakika oldu görüldü. Bu verilere bakıldığında Türkiye'nin mobil internet kullanım süresinin 38 dakika ile ortalamanın üzerinde olduğu saptandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.