Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

İkinci el cep telefonu ve tabletler garantili olacak

19 Ağustos 2020 Çarşamba::

Ticaret Bakanlığı yakında uygulanacak düzenleme ile ikinci el cep telefonu ve tabletlerin belirli standartlarda yenilenerek sertifikalı ve garantili bir şekilde satışa sunulacağını duyurdu. Bu düzenleme hayata geçtiğinde tüketicinin garantili, sertifikalı ve güvenli ürünlere ulaşması sağlanacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ikinci el cep telefonu ve tabletlerin satışına ilişkin yeni düzenlemenin yolda olduğunun haberini verdi.

Yeni düzenleme uygulamaya geçtiğinde kullanılmış cep telefonu ve tabletler bakanlıkça onaylı yenileme merkezleri tarafından belirli standartlarda yenilenerek, sertifikalı ve garantili şekilde tekrar satışa sunulacak. Yeni düzenleme ile ikinci el cep telefonu ve tablet alacak vatandaşlar ürünün bozulma tehlikesi olmadan garantili ürünleri kullanıyor olacak. Ayrıca cep telefonu ve tablet satan bayiler de güvenli ve garantili ürünleri müşterileriyle buluşturmuş olacak.

"Kayıt dışı cihazların önüne geçileceğini düşünüyorum"

Yeni düzenlemenin yolda olduğunun duyurulmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan telefon bayisi yetkilisi Ünal Erten, “Bu düzenleme ile çalıntı cihazların, kayıt dışı cihazların önüne geçileceğini düşünüyorum. Sıfır telefon alamayanlar ikinci el cep telefonlarını güvenli şekilde alabilecek. Uygulama ile ikinci el telefonlar güvenle kullanılacak, kayıt dışı olan telefonların kapanma riski olmayacak. Düzenlemeyi olumlu karşılıyorum, uygulamaya geçmesini bekliyoruz” dedi.

Düzenleme ile ilgili görüş belirten Barış Can isimli vatandaş, “Telefon fiyatları gittikçe artıyor. O yüzden kaliteli telefonların ikinci el olanlarını garantisi olursa tercih ederim. Daha önce sıfır cihazları alırdım, bu düzenlemenin ardından daha ucuz olacağı için garantili ikinci el cep telefonlarını kullanmayı tercih ederim” diye konuştu.
İkinci el cep telefonlarına garanti gelirse tercihinin bu yönde olacağını söyleyen Doğukan Kılıç ise “Yeni düzenleme ile pahalı cep telefonları yerine ikinci el cep telefonlarını almayı tercih ederim. Düzenleme uygulamaya geçince daha güvenli içimiz rahat biçimde ikinci el cep telefonlarını alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Murat Ergin - Uğur Çetin

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.