Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

TANAP enerjinin ipek yoludur

1 Mayıs 2020 Cuma::

Başkan Erdoğan o dergi için kaleme aldı: TANAP enerjinin ipek yoludur. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan'da faaliyet gösteren "Diplomat" dergisinin "The New York Times” iş birliğiyle çıkan yeni sayısı için "TANAP: Bölgesel Kalkınma ve Barış Projesi' başlığıyla bir makale kaleme aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Başkan Erdoğan makalede, "TANAP, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın karşılıklı güvene dayalı ilişkilerinin somut bir örneği, ülkelerimiz arasındaki köklü dostluğun bir sembolüdür." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla zengin doğal gaz ve petrol rezervlerine komşu olduğunu belirterek, "Türkiye, bugüne kadar kaynak ülkeler ile tüketici piyasalar arasında güvenli bir köprü vazifesi görmüştür ve görmeye devam edecektir." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan'da The Newyork Times işbirliği ile çıkan 'Diplomat' dergisi için "TANAP: Bölgesel Kalkınma ve Barış Projesi' başlığıyla bir makale kaleme aldı.

İşte Başkan Erdoğan'ın makalesi:

TANAP BÖLGESEL BARIŞ PROJESİDİR

Enerjinin birleştirici rolünün en güzel nişanelerinden birisi olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), bir bölgesel barış projesidir. TANAP, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın karşılıklı güvene dayalı ilişkilerinin somut bir örneği, ülkelerimiz arasındaki köklü dostluğun bir sembolüdür. Hazar bölgesi doğal gazının Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasını amaçlayan Güney Gaz Koridoru'nun ana omurgasını TANAP oluşturmaktadır. Böylelikle, yaklaşık 3.500 km uzunluğundaki bu koridorun en önemli parçasını teşkil etmektedir.

TÜRKİYE'NİN 18 YILLIK DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ KAYNAKLARININ SEVKİNİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR

Türkiye'nin son 18 yıldır yaşadığı değişim ve dönüşüm, bölgedeki enerji kaynaklarının Türkiye'ye ve Avrupa'ya sevkinin de bir anlamda önünü açmıştır. Azerbaycan ve Gürcistan ile yapılan iş birliği sayesinde önce Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı hayata geçirilmiş ve 2006 yılında işletmeye alınmıştır. Sonrasında Azerbaycan'ın Şahdeniz Sahasında üretilecek doğal gazın Gürcistan'a ve Türkiye'ye arzı için Bakü-Tiflis- Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı hayata geçirilerek 2007 yılında işletmeye alınmıştır. Bu üçlü iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki irade TANAP'ı hayata geçirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.