Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Koronavirüs ile ilgili sevindiren haber geldi!

16 Mart 2020 Pazartesi::

İşte corona virüsü ile ilgili (COVİD-19) dikkat çeken detay... Koronavirüs ile ilgili son dakika haberleri art arda geliyor. Dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs ilk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde görüldü. Kısa sürede kitleleri etkileyen koronavirüs, önce Asya, sonr Avrupa ve Amerika'ya yayıldı. Körfez ülkelerine de sıçrayan virüsün en büyük tahribatı oluşturduğu ikinci ülke İran, üçüncü ülke ise İtalya oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Uzmanlar aylardır koronavirüs salgını ile mücadele için araştırmalar yapıyor. Koronavirüs ile ilgili bazı aşıların testleri sürerken, güzel bir haber de geldi. Koronavirüse yakalanan 93 bin kişiden 50 bin 984'ü iyileşti. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Çin'in Wuhan kentinde patlak veren ve tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (COVİD-19) 4 Mart itibarıyla dünya genelinde 93 binden fazla kişiye bulaştı. Hastalığa yakalananlardan 50 bin 984'ü iyileşti.

Kovid-19 görüldüğü bildirilen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yeni tip koronavirüs nedeniyle şu ana dek 3 bin 203 kişi hayatını kaybetti.

Hastalığa karşı aşı geliştirme çalışmaları sürerken, vakaların yarısından fazlasında semptomları gidermeye yönelik tedaviler başarılı oldu. Şu ana dek Kovid-19 tespit edilen 50 bin 984 kişi taburcu edildi.

HASTALARIN YÜZDE 54.7'Sİ İYİLEŞTİ

Salgında şu ana dek hastaların yüzde 3.4'ü hayatını kaybetti, yüzde 54.7'si iyileşti.

Salgın, enfekte vaka sayısı, can kaybı ve yayılma hızı bakımından son 20 yılda etkili olan diğer küresel koronavirüs salgınlarını geri bırakmakla birlikte, ölüm oranı bakımından daha düşük bir seyir izliyor.

Son dakika haberi! Koronavirüs ile ilgili sevindiren haber geldi! İşte corona virüsü ile ilgili COVİD-19 dikkat çeken detay...
Çin'den 2002-2003 yıllarında dünyaya yayılan Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS),8 bin 96 kişiye bulaşmış ve 774 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Suudi Arabistan'da 2012'de ortaya çıkan Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ise 2 bin 506 kişiye bulaşmış ve 862 kişi hayatını kaybetmişti.

Ölüm oranı SARS'ta yüzde 9.6, MERS'te ise yüzde 34 olmuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.