Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda!

10 Mart 2020 Salı::

Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor. Çin'in Wuhan kentinde görüldükten sonra dünya genelinde onlarca ülkeye yayılan yeni tip corona virüsü (Covid-19) hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Koronavirüs son durum merak edilirken, vaka ve ölüm sayısı her geçen katlanarak artıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Gelen son bilgilere göre, dünya genelinde Kovid-19 taşıdığı belirlenen kişi sayısı 114 bin 452'ye çıktı. Bunların 80 bin 756'sı Çin'de bulunurken 9 bin 172 kişi İtalya'da, 7 bin 513 kişi Güney Kore'de ve 7 bin 161 kişi İran'da bulunuyor. Çin'in ardından salgından en çok etkilenen ve ölüm görülen ülkeler olarak İtalya ve Güney Kore olarak sıralanıyor. Avrupa'daki salgının merkez üssü olarak kabul edilen İtalya'dan art arda kötü haberler de geliyor. Ülkede serbest dolaşım zorunlu olmadığı taktirde sınırlandırıldı. Bugüne kadar toplamda 4 bin 26 kişi ise coronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti. Korona virüs kaynaklı en çok ölümler 3 bin 24 kişi ile Çin, 463 kişi ile İtalya, 237 kişi ile İran ve 54 kişi ile Güney Kore olarak sıralanıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a ulaştığı İspanya ve Fransa, İtalya'nın ardından Avrupa'da en fazla ölümün görüldüğü ülkeler oldu. Öte yandan, flaş bir gelişme KKTC'de yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, bir Alman turistte koronavirüs tespit edildiğini son dakika olarak duyururken turistin kaldığı otel hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte, salgından son gelişmeler...
Giriş Tarihi: 10.03.2020 11:10
Güncelleme Tarihi: 10.03.2020 11:21
CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen ve dünya geneline hızlıca yayılan koronavirüsü salgınına ilişkin son dakika haberleri peşi sıra geliyor. Her geçen gün ile beraber ölüm ve vaka sayıları artıyor. 10 Mart itibarı ile Covid-19 salgınında son durum bilgileri de teyit edildi. Buna göre, dünya genelinde 114 bin 452 kişide Kovid-19 virüsü tespit edildi. En çok vaka sayısı, salgının merkez üssü Çin'de görüldü. Ülkede, 80 bin 756 kişide virüs belirlenirken İtalya'da 9 bin 172, Güney Kore'de 7 bin 513 ve İran'da ise 7 bin 161 kişide yeni tip coronavirüsü vakası doğrulandı. Koronavirüsü kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı da 4 bin 26 kişiye ulaştı. En çok ölüm Çin'in ardından İtalya, İran ve Güney Kore'de yaşandı. Avrupa'daki salgının merkez üssü olarak öne çıkan ve kötü haberlerin geldiği İtalya'da 463 kişi hayata gözlerini yumdu. İtalya Başbakanı Conte, yeni tip koronavirüse karşı aldıkları önlemleri bütün ülke genelinde uygulayacaklarını açıkladı. Conte ayrıca, yeni kararnameyle ülkede serbest dolaşımı zorunlu haller dışında sınırlandırdıklarını da belirtti. Beyaz Saray'dan da ABD Başkanı Donald Trump hakkında flaş bir açıklama yapıldı.

ABD'DEN 'DONALD TRUMP KORONAVİRÜSE YAKALANDI' İDDİALARINA YANIT
Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, koronavirüs bulaşması ihtimali olan bazı yerlerde bulunması sebebiyle "virüs kapmış olabileceği" tartışılan Trump'ın durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Beyaz Saray, testi gerektirecek bir durum olmaması sebebiyle ABD Başkanı Donald Trump'ın şu ana kadar koronavirüs testi yaptırmadığını açıkladı.

"HASTANIN TEMAS ETTİĞİ KİM VARSA..."
Anadolu Ajansı'nın duyurduğu son dakika haberine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya'dan gelen 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini duyurdu. Pilli ayrıca, turistin konakladığı otel hakkında da flaş açıklamalarda bulundu.

İşte, koronavirüs son dakika gelişmeleri...

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
ÇİN DEVLET BAŞKANI Şİ CİNPİNG, KOVİD-19 SALGINININ MERKEZİ VUHAN'DA

Çin Merkezi Televizyonu (CCTV), Şi'nin Kovid-19 salgının aralık ayında başladığı Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentini ziyaret ettiğini duyurdu.

Ülke genelinde salgın durumunun iyice gerilediği bir döneme denk gelen ziyarette Şi, 10 günde inşa edilen Huoşınşan Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak hastaları salgını yenmesi için teşvik etti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, salgının ilk başladığı dönemde kapalı kapılar ardından salgının yönetilmesi konusunda toplantılar yapmış, daha sonrada başkent Pekin'deki bir hastaneyi taktığı tıbbi maskeyle ziyaret etmişti. Çin Başbakanı Li Kıçiang da salgının başlamasının akabinde 27 Ocak'ta Vuhan'ı ziyaret ederek, denetimlerde bulunmuştu.

Ülkede havaların ısınmasının ve alınan önlemlerin salgının yavaşlamasında büyük bir etken olduğu belirtilirken, nisan ayı sonlarında geliştirilen koronavirüs aşılarının klinik deneylerine başlanacağı tahmin ediliyor. Ülkede salgınla mücadele önlemleri nedeniyle henüz tam olarak ekonomik faaliyetlere başlanamazken, bir kentten başka bir kente gidenlerin de kendilerini 14 gün boyunca evlerinde karantina altına alması gerekiyor.

Diğer yandan Ulusal Sağlık Komisyonunun verilerine göre, Kovid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 17 kişi yaşamını yitirdi, 19 vaka tespit edildi. Ülkede bugüne kadar salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3'ü Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 3 bin 139'a ulaştı.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını dolayısıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.


CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
- AVUSTRALYA'DA VAKA SAYISI 100'E ÇIKTI

Avustralya Sağlık Bakanlığı, geçen hafta Kovid-19 nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği ülkede virüse yakalananların sayısının 100'e çıktığını açıkladı.

Çin, İran ve Güney Kore'ye seyahat yasağı uygulayan, İtalya'dan gelenleri ise detaylı tarama testine tabi tutan Avustralya, söz konusu ülkelerden gelen vatandaşlarından iki hafta kendilerini tecrit etmelerini istiyor.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
- İRAN'DAN GELEN 65 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

İran'dan uçakla Türkiye'ye getirilen ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde gözlem altında tutulan 65 kişi taburcu edildi.

25 Şubat'ta Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla İran'dan Türkiye'ye getirilen ve aralarında mürettebatın da bulunduğu 142 kişi tedbir amaçlı Zekai Tahir Burak Hastanesinde gözlem altına alınmıştı. Vatandaşlardan aralarında Kum ve Meşhed öyküsü bulunmayanların bir kısmı ise 14 günlük gözlem süresini sağlık personeli kontrolünde evlerinde geçirmeleri şartıyla taburcu edilmişti. Zekai Tahir Burak Hastanesinde gözetim altında kalmaya devam eden 65 kişi ise gözlem süresinin tamamlanmasının ardından gece saatlerinden itibaren taburcu edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, Tahran uçağı ile gelen yolcuların son testlerinin durumuna göre taburcu edileceklerini bildirmişti.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
KORONAVİRÜS AVRUPA MERKEZ BANKASI'NA SIÇRADI

Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.

ECB'den yapılan yazılı açıklamada, bir personelde Kovid-19 tespit edildiği, hastanın uygun olan tıbbi bakımı almaya başladığı belirtilerek, söz konusu kişiyle diğer 100 ECB çalışanının yakın mesafede çalıştığı, önlem olarak bu çalışanların da geçici olarak evden çalıştırılacağı bildirildi.

Açıklamada, ECB'nin daha önce virüsün yayılmasına karşı iş seyahatlerini kısıtlama, evden çalışma seçeneklerini artırma, konferans ve toplantıları iptal etme veya başka bir tarihe erteleme gibi önlemler aldığı hatırlatıldı.

ECB'nin, 3 bin 500 çalışanının çoğunluğunun evden çalışması için uzaktan çalışma sistemini dün başarıyla test ettiği de bildirildi.

Bu arada, Almanya'nın önemli bankalarından Deutsche Bank, başkent Berlin'de düzenlenmesi planlanan 150. yıl kutlamalarını koronavirüs salgını nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

23-27 Mart'ta Berlin'de düzenlenecek "2020 Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı" da salgın nedeniyle iptal edildi.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
ABD'DE KOVİD-19 VAKASININ ÇIKTIĞI GEMİYE, YOLCUSUNDAN 1 MİLYON DOLAR TAZMİNAT DAVASI

ABD'de California açıklarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle 5 gün bekletildikten sonra Oakland kentinde limana yanaşan 3 bin 500 kişilik Grand Princess yolcu gemisindeki bir çift, yolcuların ''doğru düzgün taramadan geçirilmeyerek güvenliğin tehlikeye atıldığı'' gerekçesiyle şirkete 1 milyon dolardan fazla tazminat davası açtı.

Gemide bulunan Floridalı bir çift, ''kar amacı güden şirketin yolcuların güvenliğini tehlikeye attığını'' iddia etti ve koronavirüse yakalanma korkusuyla gemide bekledikleri sürede ''travma yaşadıkları'' gerekçesiyle Los Angeles'ta şirket aleyhine 1,38 milyon dolar tazminat davası açtı.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
Gemi, dün Oakland Limanı'na demirlemiş, tahliye edilen yolcular arasında ABD vatandaşı olanlar, 14 günlük karantina için California, Texas ve Georgia eyaletlerindeki karantina için kullanılan askeri üslere, yabancı ülke vatandaşları ise kendi ülkelerine gönderileceği açıklanmıştı.

Öte yandan ABD'de genelinde Kovid-19'un görüldüğü 34 eyalette vaka sayısı 700 geçti, 26 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Okullar bahar tatilini uzatırken, bazı üniversiteler de derslerin online verilmesi kararı aldı.

ABD'li e-ticaret devi Amazon ise, en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü New York'ta ve New Jersey'de çalışanlarından evden çalışmasını istedi.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
Burçin Terzioğlu ’yok artık’ dedirtti! ‘Aşk tesadüfleri sever’
Burçin Terzioğlu ’yok artık’ dedirtti! ‘Aşk tesadüfleri sever’

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
BEYAZ SARAY, TRUMP'IN KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRMADIĞINI AÇIKLADI

Beyaz Saray, testi gerektirecek bir durum olmaması sebebiyle ABD Başkanı Donald Trump'ın şu ana kadar koronavirüs testi yaptırmadığını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, koronavirüs bulaşması ihtimali olan bazı yerlerde bulunması sebebiyle "virüs kapmış olabileceği" tartışılan Trump'ın durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Grisham, "Başkan COVID-19 testi yaptırmadı çünkü ne virüs taşıdığı teyitli hastalarla uzun süre teması oldu, ne de kendisinde herhangi bir semptom bulunmaktadır. Başkan Trump'ın sağlığı harika durumdadır ve özel doktoru onun durumunu yakından takip etmektedir." ifadelerini kullandı.

Amerikan medyası, Trump ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in son 10 gün içerisinde katıldığı bazı etkinliklerde daha sonra koronavirüs taşıdığı açıklanan kişilerin ortaya çıkmasının ardından "acaba Trump veya Pence virüs kapmış olabilir mi?" tartışmasını yürütüyordu.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
ABD'nin Maryland eyaletinde 29 Şubat'ta düzenlenen Muhafazakarlar Siyasi Eylem Konferansı'na Trump ile Pence katılmıştı.

Toplantıyı düzenleyen Amerikan Muhafazakarlar Birliği, daha sonra yaptığı açıklamada, söz konusu konferansa katılan bir kişide koronavirüs tespit edildiğini, ancak bu kişinin Trump ve Pence ile hiçbir etkileşimde bulunmadığını açıklamıştı.

Benzer şekilde mart ayı başında Washington'da düzenlenen Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) yıllık konferansına da Mike Pence ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katılmış, konferansa katılan 2 kişide virüs tespit edildiği açıklanmıştı.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
PANAMA'DA İLK KORONAVİRÜS VAKASI TESPİT EDİLDİ

Orta Amerika ülkesi Panama'da, ülkeye İspanya'dan gelen bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Ülke basınındaki haberlere göre başkent Panama'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Panama Sağlık Bakanı Rosario Turner, İspanya'nın başkenti Madrid'in Barajas bölgesinden geldikten sonra öksürük ve ateş şikayetleriyle hastaneye başvuran 40 yaşındaki bir kadında Kovid-19 tespit edildiğini duyurdu.

Evine gönderilen hastanın durumunun ağır olmadığını belirten Turner söz konusu kişinin hangi ülke vatandaşı olduğuna dair detay paylaşmadı.

Panama Devlet Başkanı Nito Cortizo da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülkesinin koronavirüse karşı tedbirleri aldığını belirtti.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
BURKİNA FASO'DA İLK KORONAVİRÜS VAKALARI

Burkina Faso'da 2 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.Ulusal basındaki haberlere göre, Sağlık Bakanı Claudine Lougue, yaptığı açıklamada, 24 Şubat'ta Fransa'dan dönen bir çiftte koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti.Bakan Lougue, 50 yaşın üstündeki çiftin hastanede karantinaya alındığını, yolculuklarında çifte eşlik eden bir kişinin ise evinde karantinada tutulduğu kaydetti.

Afrika kıtasında Burkina Faso'nun yanı sıra Mısır, Cezayir, Nijerya, Senegal, Kamerun, Tunus, Güney Afrika ve Fas'ta Kovid-19 vakaları görüldü.Kıtadaki toplam koronavirüs vakası sayısı 97'ye yükseldi.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
MISIR VE SUUDİ ARABİSTAN'DA KOVİD-19 VAKA SAYISI ARTIYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı, Mısır'da 59'a, Suudi Arabistan'da 20'ye yükseldi.

Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede 4 kişide daha Kovid-19 virüsü tespit edildi. Böylelikle, virüsün bulaştığı kişi sayısı 59'a yükselirken, bunlardan 21'inin iyileştiği belirtildi.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında güvenlik kurumları da tutukluların sağlığının korunması için 10 gün boyunca tüm hapishanelerde ziyaretlerin durdurulmasına karar verdi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, önceki gün ülkeye bir hafta önce gelen bir Alman vatandaşının yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini, bunun, söz konusu virüs nedeniyle ülkedeki ilk ölüm vakası olduğunu duyurmuştu.

Bakanlık ayrıca ülkede Kovid-19'a yakalanan kişi sayısının 55'e yükseldiğini bildirmişti.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
- SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkede 5 kişide daha Kovid-19 virüsü tespit edilmesiyle vaka sayısının 20'ye yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada, virüs görülen 5 kişiden 4'ünün Suudi Arabistan vatandaşı olduğu, bunlardan 3'ünün İran ile Irak'tan geldiği, beşinci kişinin ise Mısır vatandaşı olduğu ve Mısır'dan geldiği kaydedildi.

Suudi Arabistan makamları, son verilere göre 15 kişinin salgına yakalandığını açıklamıştı.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
KANADA'DA KORONAVİRÜSTEN İLK ÖLÜM

Kanada'nın British Columbia eyaletinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile enfekte olan bir kişinin öldüğü, bunun virüs nedeniyle ülkedeki ilk ölüm olduğu bildirildi.

British Columbia Eyalet Sağlık Bakanı Adrian Dix ve Eyalet Sağlık Şefi Dr. Bonnie Henry, yaptıkları ortak açıklamada, Kuzey Vancouver'daki yaşlı bakım merkezinde kalan 80 yaşlarındaki bir erkek hastanın öldüğünü duyurdu.

Hafta sonu tesisin iki yaşlı sakinine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulduğu anımsatan Dr. Bonnie Henry, ölen kişinin teşhis konulan bu iki kişiden biri olduğunu ifade etti.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
-VAKA SAYISI 77'Yİ BULDU

Çok sayıda ülkeye yayılan salgının etkilediği ülkelerden biri olan Kanada'da 34'ü Ontario'da, 32'si British Columbia'da, 7'si Alberta'da ve 4'ü Quebec'te olmak üzere 77 teyit edilmiş yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası bulunuyor.

Öte yandan yeni tip Kovid-19'un en fazla görüldüğü eyaletler olan Ontario ve British Columbia da halk, maske, el temizliği için kullanılan jel alkol, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu stokluyor. Ülke nüfusunun yarısının yaşadığı Ontario eyaletinde market ve eczanelerde maske, eldiven ve koruyucu malzeme bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Kanadalı sigorta şirketleri de yeni tip koronavirüs ve bağlantılı rahatsızlıkları seyahat sigortası kapsamından çıkardılar.
Kanada Havayolları Air Canada, Çin'e uçuş yasağını nisan sonuna kadar uzattı. Air Canada, daha önce Çin'e olan uçuşlarını şubat sonuna kadar durdurduğunu açıklamıştı.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
KKTC'DE ALMAN TURİSTTE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya'dan gelen 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini duyurdu.

Pilli, Türk Ajansı Kıbrıs'a yaptığı açıklamada, Almanya'nın Balingen şehrinden pazar akşamı gelen 30 kişilik turist kafilesinin özel servisle Gazimağusa'daki bir otele götürüldüğünü ifade etti.

Kafiledeki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 65 yaşındaki kadın turistte koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Pilli, kafilenin bulunduğu Gazimağusa'daki otelin de karantinaya alındığını bildirdi.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
Enfekte turistin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

KKTC Sağlık Bakanlığı, son 14 gün içinde koronavirüs hastalığı görülen ülkelerde bulunan ve ateş, nefes darlığı öksürük gibi şikayetleri olanların 0533 85011 88 veya 0548 850 11 88 numaralı KKTC Sağlık Bakanlığı Salgın Ekibi hatlarına 7/24 ulaşabileceklerini duyurmuştu.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
FİLİSTİN KOVİD-19 İLE MÜCADELE KAPSAMINDA ÜRDÜN İLE SINIRINI KAPATTI

Filistin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Ürdün ile kara sınırını kapattı.

Filistin Sınır Kapıları İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Ürdün ile Filistinlilerin yaşadığı işgal altındaki Batı Şeria arasındaki El-Kerame Sınır Kapısı'nın kapatıldığı, Filistin vatandaşları dışında kimsenin girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

Açıklamada, söz konusu kararın Filistin Yönetimi'nin Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında alındığı belirtildi.

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhem, yaptığı yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da Kovid-19 vaka sayısının 26'ya yükseldiğini duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığından 5 Mart Perşembe günü yapılan açıklamada, bir otelin çalışanlarında Kovid-19 şüphesi nedeniyle Batı Şeria'nın tamamında olağanüstü hal ilan edildiği duyurulmuştu. Virüsün Yunanistan'dan gelen bir gruptan bulaştığı belirtilirken, Yunan gruptaki bazı kişilerde ülkelerine döndükten sonra Kovid-19 tespit edildiği kaydedilmişti.

Bakanlık ayrıca, Beytüllahim ile Eriha kentlerinde tüm eğitim kurumları ile cami ve kiliselerin 14 gün süreyle kapatıldığını açıklamış, Filistin Devlet Başkanı Abbas da daha sonra yayınladığı bir kararnameyle Kovid-19'la mücadele kapsamında ilan edilen 14 günlük olağanüstü halin 1 aya çıkarılması talimatını vermişti.

İsrail makamları da Kovid-19'un tespit edilmesi üzerine Beytüllahim kentini tüm giriş ve çıkışlara kapatmıştı.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
- İSRAİL'DE KOVİD-19 TESPİT EDİLEN KİŞİ SAYISI 50'YE YÜKSELDİ

Öte yandan İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkedeki Kovid-19 vaka sayısının 50'ye yükseldiğini duyurdu.

İsrail'de daha önce Çin, Japonya, Güney Kore, İtalya, Almanya ve Fransa'nın da aralarında yer aldığı birçok ülkeden dönen İsraillilere 14 gün boyunca evlerinde karantinada kalmaları talimatı verilmişti. Söz konusu ülkelerden gelen yabancıların İsrail'e girişi de yasaklanmıştı.

İsrail yönetimi ayrıca Kovid-19 nedeniyle ülkeye gelen İsraillilerin ve yabancıların 14 gün boyunca karantinada kalmalarını kararlaştırmıştı.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
FRANSA KÜLTÜR BAKANI RİESTER, KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Fransa Kültür Bakanı Franck Riester, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.

Kültür Bakanlığından yapılan açıklamada, Riester'de virüs tespit edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Riester'in, geçen hafta Ulusal Meclis'teki çalışmalara katıldığı kaydedildi. Ülkede Kovid-19'a yakalananlar arasında 5 milletvekili yer alıyor ve bu kişilerin geçen haftalarda Ulusal Meclis'te bulunduğu biliniyor.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon da düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini, vaka sayısının ise 286 artarak bin 412'e çıktığını bildirdi.

Bunlardan 66'sının ağır durumda olduğu ve 38'inin Fransa'nın adalarından Korsika'da bulunduğunu ifade eden Salomon, salgına karşı 157 hastanenin hazır tutulduğunu ve günde bin testin yapıldığını söyledi.

Bu arada Fransız basınında yer alan haberlere göre Paris'teki bir okulda 8 yaşındaki bir öğrencide de virüs tespit edildi. Öğrencinin sınıf arkadaşlarından 17 Mart'a kadar okula gelmemeleri istendi.

Öte yandan Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Olympique Lyon'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, cuma günü Reims ile yapılacak karşılaşmanın seyircisiz oynanacağı belirtildi.

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
- ÜLKE EKONOMİSİ OLUMSUZ ETKİLENECEK

Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, düzenlediği basın toplantısında salgın nedeniyle restoranların yüzde 25 ve otellerin yüzde 30-40 oranında ciro kaybı yaşadığını dile getirdi.

"Dünya ekonomisi açısından koronavirüs öncesi ve sonrası diye iki dönem oluştu." diyen Le Maire, salgından ekonomik olarak etkilenen şirketlere vergi ödemelerinde kolaylık sağlanacağını kaydetti.

Son dakika: İran'dan bu kez iyi haber geldi! Rektör önce koronavirüse yakalandı ardından iyileşti
SON DAKİKA HABERİ: Başkan Erdoğan duyurmuştu! Kanal İstanbul'da ihale tarihi belli oldu
Araplar peşine düştü! Paraya para demiyor! Gelinleri de bu işi yapıyor...

Son dakika... Rejim saldırısı nedeniyle İdlib'den sınırımıza gelen göçmenlerin sayısı 830 bin oldu!
Son dakika... Rejim saldırısı nedeniyle İdlib'den sınırımıza gelen göçmenlerin sayısı 830 bin oldu!
Süper Lig'de Beşiktaş evinde Ankaragücü'nü ağırlıyor! Sergen Yalçın'ın muhtemel 11'i...
Süper Lig'de Beşiktaş evinde Ankaragücü'nü ağırlıyor! Sergen Yalçın'ın muhtemel 11'i...
Bilim insanları endişeli! İşte dünyayı bekleyen korkunç son…
Bilim insanları endişeli! İşte dünyayı bekleyen korkunç son…
Yunan askeri Meriç'te ölüme terk etti! Çaresiz göçmeni Türk balıkçı böyle kurtardı
Yunan askeri Meriç'te ölüme terk etti! Çaresiz göçmeni Türk balıkçı böyle kurtardı
Tuvalet eğitimi nasıl verilir?
Tuvalet eğitimi nasıl verilir?
Son Dakika Haberi: Yunanistan'dan skandal adım! Sınır hattı boyunca...
Son Dakika Haberi: Yunanistan'dan skandal adım! Sınır hattı boyunca...

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA: Son durum giderek kötüleşiyor, dünya alarmda! Koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor
"Worldometer"de yer alan, diğer ülke ve bölgelerdeki vaka sayıları şöyle:

"İtalya 9 bin 172, Güney Kore 7 bin 513, İran 7 bin 161, Fransa 1412, İspanya 1231, Japonya 1226, Almanya 1224, ABD 708, İsviçre 374, İngiltere 321, Hollanda 321, İsveç 261, Belçika 239, Norveç 227, Singapur 160, Avusturya 131, Malezya 117, Danimarka 113, Bahreyn 109, Avustralya 101, Yunanistan 84, Kanada 77, Irak 71, Kuveyt 65, İzlanda 65, Mısır 59, Birleşik Arap Emirlikleri 59, San Marino 51, Tayland 50, İsrail 50, Hindistan 47, Çekya 40, Lübnan 41, Portekiz 39, Finlandiya 33, Vietnam 31, Brezilya 25, Slovenya 25, Filistin 25, Filipinler 24, İrlanda 24, Cezayir 20, Rusya 20, Suudi Arabistan 20, Endonezya 19, Umman 18, Katar 18, Arjantin 17, Romanya 17, Polonya 17, Pakistan 16, Ekvador 15, Gürcistan 15, Hırvatistan 13, Şili 13, Estonya 10, Azerbaycan 9, Kosta Rika 9, Macaristan 9, Peru 9, Meksika 7, Slovakya 7, Güney Afrika 7, Belarus 6, Letonya 6, Arnavutluk 6, Maldivler 6, Dominik Cumhuriyeti 5, Lüksemburg 5, Yeni Zelanda 5, Fransız Guyanası 5, Tunus 5, Bosna Hersek 5, Afganistan 4, Senegal 4, Kuzey Makedonya 4, Bulgaristan 4, Malta 4, Bangladeş 3, Kolombiya 3, Kamboçya 2, Fas 2, Nijerya 2, Kamerun 2, Faroe Adaları 2, Martinik 2, Saint Martin 2, Sırbistan 2, Güney Kıbrıs Rum kesimi 2, Andorra 1, Ermenistan 1, Ürdün 1, Litvanya 1, Monako 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Ukrayna 1, Butan 1, Brunei 1, Burkina Faso 1, Manş Adaları 1, Cebelitarık 1, Vatikan 1, Liechtenstein 1, Moldova 1, Moğolistan 1, Panama 1, Paraguay 1, Saint Barth 1, Togo 1 ve KKTC 1."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.