Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

İdlib neden önemli

28 Şubat 2020 Cuma::

Coşkun Başbuğ anlattı: İdlib neden önemli ve son durum ne? Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ A Haber'e yaptığı değerlendirmede İdlib'deki son duruma ilişkin çarpıcı ayrıntılar verdi ve NATO bağlamında İdlib özelinde neler yapılacağını aktardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Rejim'in alçak saldırının arkasındaki güç olan Rusya ve bölgedeki diğer faktörlerden İran'ın masadaki çözüm noktasında sözlerinde durmadığına da dikkat çeken Başbuğ İdlib'de gelinen son durumun NATO'nun harekete geçirilmesini kaçınılmaz hale getirdiğini ve Türkiye'nin de gerekli adımı atarak bunu yaptığını belirtti.

İdlib'deki alçak rejim saldırısının ardından bölgeden birbiri ardına son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çok sayıda rejim unsurunun imha edildiği operasyonlar sürerken Türkiye diğer yandan NATO'yu harekete geçirdi. NATO Genel Kurulu 4. madde gereği Türkiye'nin çağrısı sonrası olağanüstü toplanacağını açıkladı. Güvenlik ve Terör uzmanı Coşkun Başbuğ yaptığı değerlendirmede İdlib'deki son durumu ve uluslararası arenada yapılan ve yapılacak hamleleri aktardı. Başbuğ "Eller tetikten çekilsin. Sorun masada çözülsün" gibi çağrıların rejim tarafından hiçbir zaman dikkate alınmadığını belirterek Türkiye'nin NATO hamlesini de değerlendirirken İdlib'deki son durumun NATO'nun 5. maddesini yani fiziki NATO askeri gücünün topyekün taarruza geçebileceği iddialarını da değerlendirdi

İşte Coşkun Başbuğ'ın İdlib'deki son durum ve son dakika gelişmelerine ilişkin yaptığı değerlendirme;

"ELİ KANLI REJİMİN MASA İLE İŞİ YOK"

"Bölgede hep söylenen neydi? "Aman sakın ha eller tetiğe gitmesin. Ateş kesilsin. Sorun diplomasi ile masada çözülsün" vs. Ama işte malum eli kanlı diktatör bırakın İdlib ya da Suriye'nin diğer noktalarında bu sorunu masada çözmeyi kendi halkını yok eden, kendi halkına savaş açan, onları İdlib bölgesinde sınırlarımıza sıkıştırarak göz göre göre kanlarını döken adeta bir şekilde ilerledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.