Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi:

24 Aralık 2019 Salı::

TOKİ projesi evleri hangi illerde ve ilçelerde yapılacak, sosyal konut başvuru şartları neler? Toplu Konut İdaresi tarafından Türkiye’nin 81 ilinde 100 bin sosyal konut projesi başvuruları 16 Aralık itibari ile başladı. Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı planlayan bu proje vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Bu bağlamda, ilgili işlemlerini e Devlet üzerinden belirlenen tarihler arasında gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar 'TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuru nasıl, nereden yapılır ve ücreti ne kadar?' sorusuna yanıt arıyor. Zira, vatandaşlar, TOKİ sosyal konut projesi evleri başvuru tarihleri arasında işlemlerini eksiksiz olarak tamamlamak zorunda. TOKİ başvuru şartları arasında en önemli madde ise, ‘Proje il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması veya proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması’ maddesi dikkat çekiyor. Öte yandan, proje kapsamında inşa edilecek evlerin hangi ilçelere yapılacağı de belli oldu. Peki, TOKİ 100 bin sosyal konut hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? Beklendiği üzere, TOKİ sosyal konut evleri kapsamında İstanbul'da nerede ev yapılacağı projede en çok rağbet gören il olarak öne çıkıyor. Haberimizden, adım adım başvuru işlemleri ve ücreti hakkında bilgi edinebilir; merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Toplu Konut İdaresi tarafından, dar gelirli aileleri ev sahibi yapacak proje kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde 100 bin sosyal konut inşa ediliyor. İlgili başvurular e Devlet giriş ekranı üzerinden 16 Aralık tarihinde başlarken, Ocak ayının ortalarına kadar sürecek. Projenin, 1 ila 1.5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Tam bu noktada, sosyal konut evleri başvuru tarihleri arasında ilgili işlemlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar da 'TOKİ sosyal konut projesi başvurusu nasıl yapılır ve ücreti ne kadar?' sorusuna yanıt arıyor. Bilindiği gibi, önce e-Devlet daha sonra Ziraat Bankası aracılığıyla bu işlemin eksiksiz olarak tamamlanması gerekiyor. Başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların yanı sıra, henüz ilgili işlemlerini yapmayan ve projeye yönelik bilgi edinmek isteyen kişiler de Google üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, 'TOKİ 100 bin sosyal konut projesi evleri hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?' sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Zira, ilgili evlerin hangi ilçelerde yapılacağı da netleşti.

TOKİ EVLERİ BAŞVURU ŞARTLARI VE GEREKLİ OLAN BELGELER (EVRAKLAR)
Toplu Konut İdaresi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için 81 ilde başlatılan bu projeye katılım gösterebilmek için başvuru şartları hakkında bilgi sahibi olmak mutlak önem arz ediyor. İstenilen şartları karşılayamayan kişilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Sosyal konut başvuru şartları arasında en çok dikkat çeken ise, "Proje il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması veya proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması" olarak öne çıkıyor.


TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT HANGİ İLLERDE VE İLÇELERDE YAPILACAK? İSTANBUL'DA KAÇ BİN KONUT İNŞA EDİLECEK?
Toplu Konut İdaresi'nin yapacağı sosyal konut evlerinin 81 ilde hangi ilçelerde yapılacağı da netli kazandı. Tam bu noktada, TOKİ evleri için en çok rağbet gören iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya ve Trabzon olarak öne çıkıyor. Özellikle, 'TOKİ sosyal konut evleri İstanbul'da hangi ilçelerde yapılacak?' sorusu da bu büyük metropolde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından araştırılıyor.

2+1 VE 3+1 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
Sizler için hazırladığımız haberimizin detaylarından, adım adım 2+1 ve 3+1 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvurusu, ücreti ve ödeme planı hakkında bilgi edinebilir; İstanbul'da ve tüm illerde evlerin hangi ilçelere yapılacağını öğrenebilirsiniz.

TOKİ 100 BİN KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-DEVLET İLE TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURUSU

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuruları 16 Aralık tarihinde başladı. Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı planlayan projenin başvurularının nasıl yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok ilde yapılacak projenin ve konutların yerleri de belli oldu. İşte maddeler halinde TOKİ konut başvuruları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı…

e-Devlet ile TOKİ Sosyal Konut Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ başvurusu için öncelikle aşağıda verdiğimiz link e-devlete girmeniz gerekmektedir. Sayfaya girdikten sonra, TOKİ 100 bin sosyal konut projesi karşınıza çıkacak. Bu noktada, size uygun olan ildeki projeyi seçip yanındaki başvur butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza çıkan sayfadaki başvuru şartları detaylarını okuyup aşağıdaki onay kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir.

Diğer açılan sayfada karşınıza konut tipi seçim ekranı gelecek. Burada iki farklı konut tipinden bir tanesini seçmeniz gerekmektedir. 2+1'in başvuru ücreti 500 TL, 3+1'in başvuru ücreti ise 1000 TL'dir.

Sonraki aşamada konutunuzu seçtikten sonra sizden onay bilgisi beklenecek. E-Devlet internet üzerinden TOKİ sosyal konut başvurusu için bu ekranın altında yer alan onay kutucuğu kritik bir önem arz edecek.

Aşağıdaki "Başvur" düğmesine tıkladıktan sonra işlemin tamamlanması için başvuru bedelini ödemeniz gerekecektir. Bunun için Ziraat Bankası tarafından adınıza açılacak ve SMS ile size bildirilecek olan hesaba 1000 TL yatırmanız gerekecektir. Lütfen başvuru bedelini yatırırken hesabı kontrol ediniz ve başvuru bedelinin adınıza açılmış doğru hesaba yatırıldığından emin olunuz.

Başvurunun tamamlanmasının ardından karşınıza şu mesaj çıkacaktır;"************ numaralı başvurunuz değerlendirilmek üzere TOKİ tarafından kaydedilmiştir. Başvurunuzun durumunu "Başvuru Listesi" sayfasından takip edebilirsiniz. Değerlendirme sonucu kısa mesaj ile telefonunuza gönderilecektir."

100 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aylık hane net gelirinin en fazla 5500 TL olması gerekmektedir. İstanbul'da bu durum 6 bin TL'dir. Bu duruma şehit aileleri, ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimler dahil değildir.

TOKİ'nin inşa edeceği evler kategorilere ayrılacak. Buna göre;

1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri"

2. Kategori olan "En az %40 Engelli Vatandaşlarımız"

3.Kategori olan "Emekli Vatandaşlarımız"

4. Kategori olan "Diğer alıcı adayları" tanımlayacak ve evler bu kategorilere göre kuraya girecek.

TOKİ EV FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

TOKİ'nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa sunulacak.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Konutların fiyatının yüzde 10'u peşin olacakken, kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir.

2+1 daire ödeme planı

75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 14 bin TL peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

3+1 daire ödeme planı

100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 16 bin lirayı peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitle evini alacak.

BİZZAT MÜRAACATTA TOKİ 100 BİN KONUT BAŞVURUSU HANGİ BANKAYA YAPILIYOR?

Başvurular Ziraat Bankası şubeleri ve T. Halk Bankası A.Ş 'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile gerçekleştirilecek.

100 BİN KONUT PROJESİ BAŞVURULARI HANGİ İL VE İLÇELERDE YAPILACAK? İSTANBUL, İZMİR, ANKARA VE TÜM İLLER

ANKARA

Toplamda 4 bin konut yapılması planlanan Ankara'da 3 ilçedeki bazı projeler belirlendi. Buna göre Ankara ve ilçelerinde inşa edilmesi planlanan konut sayısı şu şekilde:

Sincan ilçesinin Saraycık Mahallesi'nde 2 bin 300 konut

Beypazarı'nda 500 konut

Nallıhan'da 200 konut

ADANA

Adana Sarıçam Akkuyu mevkinde 800, Buruk mevkinde 800, Afyon Diner 4. Etap'ta 94, merkez Sadıkbey'de 350, merkez Çetinkaya'da 480, Emirdağ ilçesi 2. Etap'ta ise 151 konut yapılacak. Aksaray Güzelyurt 3. Etap'ta 156, merkez Yenikent'te 150, Ağaçören ilçesinde 60, Eskil ilçesinde 142 konut yapılacak. Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yapılacak konut sayısı ise 79 olarak açıklandı.

ARDAHAN, BATMAN, BİLECİK, BİNGÖL, BURDUR

Ardahan Göle 2. Etap'ta 300 konut yapılması kararlaştırılırken, Batman'ın Sason ilçesinde 116, Bilecik Gölbaşı Reşadiye Mahallesi'nde 168, Bingöl Yedisu mevkinde 106 konut, Burdur Karamanlı 3. Etap'ta 109 konut inşa edilecek.

ÇANKIRI, ÇORUM

Çankırı'nın Eldivan ilçesinde 94, Şabanözü'nde 200 konut, Çorum'un Uğurludağ ilçesi 2. Etap'ta 150, Oğuzlar Mahallesi'nde ise 100 konut yapılacak.
.
.
.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.