Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için 2 farklı model!

23 Eylül 2019 Pazartesi::

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Uzunca bir süredir milyonlarca kişinin gündeminde olan EYT konusunda ilk adım atılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan EYT'lilerin talep ve görüşlerinin dinlenmesi için Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. Konuyla ilgili gelişmeler merakla takip edilirken öne çıkan iki formül Almanya ve Finlandiya modelleri oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Emeklilikte Yaşa Takılanların gözü-kulağı Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu'nda. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT konusu için 2 farklı model gündeme geldi. 20 yıldan beri ilk kez hükümetin ajandasına aldığı EYT ile ilgili en çok, Finlandiya ve Almanya modelinin öne çıkması dikkat çekti. Eğer EYT'de Sosyal Politikalar Kurulu'nun yaptığı çalışma tamamlanırsa sıra Meclis'ten yasa çıkmasına gelecek. İşte son dakika haberinin detayları...

Başkan Tayyip Erdoğan'ın talepleri dinlemesi için Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirmesi, emeklilik için yaşa takılanları umutlandırdı. Bu konudaki gelişmeler merakla beklenirken, çeşitli formüller de konuşuluyor. En çok gündeme gelen, Finlandiya ve Almanya modeli...

EYT'DE FİNLANDİYA VE ALMANYA MODELİ NEDİR

Finlandiya ve Almanya'da emeklilik yaşı 65 ve 67'yi buluyor. Emekliliğine birkaç yıl kalanlara, "Alacağınız maaş her yıl için yüzde 2 eksik olacak. Kabul ederseniz emekli olun" deniliyor.

Yani emekliliğine 2 yıl kalan yüzde 4, 3 yıl kalan yüzde 6 daha az maaşa razı oluyor. Finlandiya modelinde bu şekilde emekli olanlara sonradan belirli bir miktar prim ödeyerek, emekli maaşlarını yükseltme hakkı da tanınıyor..

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.