Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

AB'de görev değişiklikleri

3 Temmuz 2019 Çarşamba::

AB'de Komisyon Başkanlığı'ndan ayrılacak olan Juncker'in yerine, Alman Savunma Bakanı'nın atanması konusunda uzlaşıldı. Görev süresi dolacak görevlilerin yerine yenileri atanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa Birliği, ekim ve kasım aylarında görev süreleri dolacak olan AB sorumlularının yerine gelecek isimleri belirledi.

AB liderleri; AB Konseyi Başkanlığı'na Charles Michel, AP Başkanlığı'na Sergei Stanishev, AB Yüksek Temsilciği'ne Josep Borrell, Avrupa Merkez Bankası Başkanlığı'na ise Christine Lagarde'ın atanması konusunda mutabık kaldı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ
Brüksel zirvesinde liderler, üç gündür AB Komisyon Başkanı ve Parlamento Başkanı olmak üzere AB Yüksek Temsilcilerinin isimlerinde uzlaşmaya çalışıyor. Birliğin en önemli makamlarında yapılan değişiklikler neticesinde pek çok isim, makamını yerine geleceklere bırakacak.

AB'de görev değişiklikleri

JUNCKER-VON DER LEYEN
AB'nin en renkli simalarından biri olan Jean Claude Juncker'in, görev süresi ekim sonunda dolacak. Juncker'in yerine geçmesine oy birliği ile Alman Savunma Bakanı Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in atanması konusunda karar kılındı.

Leyen, Türkiye ile İncirlik konularında yaşadığı problemlerle hatılanıyor.

AB'de görev değişiklikleri

DONALD TUSK-CHARLES MİCHEL
Avrupa Konseyi Başkanlığı için liberal bir isim olan Belçika Başbakanı Charles Michel aday gösterildi.

Charles Michel, Belçika'da Başbakanlık koltuğundan istifa ederek ayrılmıştı. BM'nin Göçmen Paktı konusuna karşı çıkan Michel, göçmen ve mülteci karşıtı olarak biliniyor.

AB'de görev değişiklikleri

ANTONIO TAJANI-SERGEI STANISHEV
2017 yılında göreve gelen İtalyan Antonio Tajani'nin yerine gelecek olan Sergei Stanishev, Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim olarak bulunuyor. Selahattin Demirtaş ile görüşme yapmak için 2016 yılında Türkiye'ye gelen Stanishev, Avrupalı sosyalist hareketin bir parçası.

AB'de görev değişiklikleri

MOGHERİNİ-JOSEP BORRELL
Türkiye'nin yakından tanıdığı ve özellikle göçmenler konusunda ismini sıkça duyduğu Mogherini için de yolun sonu göründü. Görev süresinin bitmesiyle makamından ayrılacak olan Mogherini, yerini İspanya'nın Dışişleri Bakanı olan Josep Borrell'e bırakacak.

AB'de görev değişiklikleri

MARIO DRAGHI-CHRISTINE LAGARDE
Avrupa'nın ekonomik olarak en büyük kurumu olan Avrupa Merkez Bankası'nın başkanlığına, IMF'nin başkanı olan Christine Lagarde getiriliyor. Bu konuda mutabık kalan Avrupa üyeleri, IMF tecrübesi bulunan Lagarde'yi Avrupa'nın ekonomisine patron yapacak.

Lagarde, geçmişte Türkiye ekonomisine yönelik manipülatif mesajlar da vermiş bir kişi olarak hatırlanıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.