Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

İthalatı azaltma yerli üreticiyi koruma hamlesi

16 Mayıs 2019 Perşembe::

İthalatı azaltmak için yerli üretimi artırmaya odaklanan hükümet yurtdışından siparişler ve yolcuların beraberinde getirdiği cep telefonu gibi ürünlere ilişkin iki önemli karara imza attı. Amazon, Alibaba gibi uluslararası şirketlerden sipariş edilerek kargoyla gönderilen ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Bu ürünlerden bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi alınacak. Yurtdışından televizyon, müzik çalar ve cep telefonları yolcu beraberinde 3 yılda bir getirilebilecek. Her iki düzenleme 30 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor. Karara göre, yolcu beraberinde getirilen ve bedeli bin 500 euroyu aşmayan kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayında yüzde 8 olan gümrük vergisi de sıfırlandı.

YILDA 1 MİLYON TELEFON
Türkiye'ye yılda yaklaşık 1 milyon adet telefon yolcu beraberinde geliyor. Türkiye cep telefonu ithalatına ödediği tutar yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı. 30 Mayıs'ta yürürlüğe girecek düzenlemeyle yurtdışından cep telefonu ithal edecek yolcuların 3 yıllık muafiyet süresini dikkate almaları gerekiyor. Yurtdışından getirilen telefonların vergi maliyeti yaklaşık 760 liraya ulaşıyor. Bir başka düzenlemeyle de Amazon, Alibaba gibi uluslararası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek kargoyla gönderilen ve bedeli 22 euroyu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.