Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

İGSAŞ çiftçinin verimini % 40 artırdı

14 Mayıs 2019 Salı::

40 artırdı. Genel Müdür Tok, “Verimlilik için toprak ve su analizi yapılmalı” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Tarım sektörünün önemli oyuncularından İGSAŞ, dört yıldır sürdürdüğü "Tarladan Sofraya" projesi ile çiftçilerin enerji, su, işçilik maliyetlerini yüzde 30 düşürüp, ürün verimliliğini yüzde 40 artırdı. Türkiye'de tarımın daha verimli yapılabilmesi için mutlaka toprak ve su analizi yapılması gerektiğini söyleyen İGSAŞ Genel Müdürü Turan Tok, "Gıda fiyatlarındaki artışın nedenleri arasında bilinçli tarım uygulamalarının sahaya yayılamamış olması önemli bir yer tutuyor. Verimliliği sağlamanın yolu ise toprak su ve gübrenin doğru kullanımı. Doğru gübre kullanımı ile bir dönümlük tarlada yüzde 30-40 gibi daha fazla ürün elde edebilecek çözümlere odaklanmamız gerekiyor" dedi. "Tarladan Sofraya" ve "Toprağıma Minnettarım" adlı sosyal sorumluluk çalışmalarıyla tarım sektörüne destek verdiklerini söyleyen Turan Tok, tarım politikalarıyla enflasyon arasında ciddi bir ilişki olduğunu söyledi.

DOĞRU GÜBRE KULLANILMALI
Gıda fiyatlarındaki artışın birçok nedeni olduğunu belirten Turan Tok, "Ancak en önemlisi bilinçli tarım uygulamalarının sahaya yayılamamış olması. Artık tarımı en verimli şekilde yapmamız gerekiyor, bunun için de toprak, su ve gübre kullanımı çok önemli. Türkiye'de ekilebilir alanların önemli bir bölümü birinci kalite değil. Bu nedenle verimi artırmak için doğru sulama yapılmalı ve doğru gübre kullanılmalı. Bu sayede bir dönümlük bir tarlada yüzde 30-40 gibi daha fazla ürün elde etmek mümkün" şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN MEMLEKET MESELESİ
Yıldızlar Yatırım Holding çatısı altında faaliyet gösteren İGSAŞ, bu konuya "memleket meselesi" yaklaşımıyla odaklanmış durumda. Kaliteli, verimli ve sürdürülebilir tarımın ilk adımının toprak analizi olduğunu belirten Tok, "Projemizin temelini toprak analizi üzerine kurduk. 13 ayrı bölgede, 50 bin hektar arazide, 50 önder çiftçi ile 7 stratejik üründe, 5 bin adet toprak analizi yaptık. Toprağın yapısına göre hazırlanan gübreleme programlarımız sonucunda çiftçilerimiz yüzde 30 daha az su, yüzde 30 daha az işçilik, yüzde 30 daha az enerji, yüzde 30 daha az gübre kullanarak yüzde 40 daha fazla verim elde ediyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.