Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

25 bin istihdam

15 Nisan 2019 Pazartesi::

Müjdeyi Bakan Albayrak vermişti! Serada 25 bin istihdam. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Yapısal Dönüşüm Adımları' kapsamında, Tarım Kredi Kooperatifi ortaklığıyla Sera A.Ş. kurulacağını açıklamıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklığıyla kurulacak olan Sera A.Ş.’de 25 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Gıda enflasyonunu düşürmek için Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklığıyla kurulacak Sera A.Ş.'nin istihdama da katkı sağlaması bekleniyor. Sera Konstrüksiyon, Donanım ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SERKONDER) Başkanı Halil Kozan, "Bu büyüklükteki bir alanda sera içerisinde çalışması öngörülen kültürel işlem ve bakımda çalışacak işçi sayısı 20 bin kişi civarındadır. Ziraat mühendisi ve tekniker kadrosu ile birlikte bu rakam yaklaşık olarak 25 bin kişiye ulaşmaktadır" dedi.

YERLİ ÜRETİM GÜÇLENECEK

Projenin yerli üretimin daha da güçlenmesi, yurt içi piyasaların kaliteli ürüne uygun maliyetlerle ulaşmasını sağlayacağını ifade eden Kozan, şunları kaydetti: "Sera A.Ş.'de istihdam edecek personel için bir hektarlık alanda 'Sera Akademisi' kurulsun."



BAKAN ALBAYRAK AÇIKLAMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarım Kredi Kooperatifi ortaklığıyla Sera A.Ş. kurulacağını açıklamıştı. İlk etapta 2 bin, orta vadede 5 bin hektar üretim alanına ulaşılacak. Uzun vadede örtü altı sebze üretimin yüzde 25'i karşılanacak.



JEOTERMAL GIDA FİYATINI DÜŞÜRECEK

Jeotermal İhtisas Sera Bölgeleri'nin de gıda enflasyonuyla mücadeleye önemli katkı yapması bekleniyor. Denizli ve Aydın'dan Ziraat Odası Başkanları, seraların ısıtılmasında fosil yakıt yerine jeotermal kaynak kullanılmasının maliyeti yüzde 30-50'ye yakın oranda düşüreceğini belirtiyor. Bunun da ürün fiyatlarına yansıması bekleniyor.

MALİYETİ % 40 ARTIRIYOR

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, ısıtmanın toplam maliyetler içinde yüzde 40'a kadar yükseldiğini, jeotermal ile bu oranın düşeceğini belirtti. Kendirlioğlu, Aydın Valiliği önderliğinde Efeler Ziraat Odası, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası işbirliğiyle Organize Sera Bölgesi oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kendirlioğlu, "Bu alan takriben 700 dönüm. Çiftçilerimiz en az maliyetle yüksek verim elde edecek" diye konuştu. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de, seralarda genellikle doğalgaz kullanıldığını belirterek, jeotermalin devreye girmesinin maliyeti en az yüzde 30-40 düşüreceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.