Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Yatırım ortak vize serbest

9 Nisan 2019 Salı::

Erdoğan-Putin görüşmesinden stratejik kararlar çıktı: İki ülke ortak yatırım fonu kurdu. Teknoloji, sağlık ve altyapıda projeler geliştirilecek. TIR şoförleri ve gri pasaportlulara vize kalkıyor. Hedef ticaret hacmini 100 milyar $’a çıkarmak

Yazı Boyutu : A A A A

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu yıl üçüncü kez bir araya geldi. Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin Kremlin Sarayı'ndaki sekizinci toplantısına katılan iki lider, önce 2 saat 15 dakika baş başa görüştü daha sonra heyetlerarası görüşmelere geçildi. Ardından da iki ülkenin işadamlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Daha sonra iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

ÜÇ ANLAŞMA İMZALANDI
Türkiye Varlık Fonu, Türk Standartları Enstitüsü ve Türk Patent Enstitüsü Rusya'daki muadil kuruluşlarla iki liderin himayesinde çeşitli anlaşmalara imza attı. Başkan Erdoğan, Türk Akımı'nın kara bölümünün yıl sonunda biteceğini belirtirken, "Geçtiğimiz yıl 6 milyon Rus misafiri ülkemizde ağırlayarak yeni bir rekora imza attık. 2019'da bu rekorun kırılacağına inanıyorum" dedi. 2019'un Kültür ve Turizm Yılı ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Troya Operası ile etkinlikler başlayacak, yıl boyunca sürecek" diye konuştu.

Başkan Erdoğan: Rusya ile ticaret hedefimiz 100 milyar dolar


VİZELER KALKIYOR
Görüşmelerde vize serbestisi konusunun da gündeme geldiğini belirten Erdoğan, kısa süre içinde bu adımları Rusya'dan beklediklerini ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise "Profesyonel sürücüler için vizeler yakında kalkacak. Türkiye'den gelecek hizmet pasaportu sahipleri de vizesiz Rusya'ya gelebilecek" dedi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin Rusya lehine olduğu yönündeki algının yanlış olduğunu belirten Putin, şöyle konuştu: "Doğalgazda piyasa talepleri çerçevesinde fiyatlar oluşuyor. Gazprom fiyatları zorlamıyor. Türkiye'ye önem veriyoruz. Rusya her zaman fiyat, boyut ve hacim konusunda aldığı taahhütleri yerine getiriyor. Türkiye'nin özellikle kış mevsiminde ilave gaz ihtiyacını karşılıyoruz. Türkiye'nin diğer ortakları bunu yapamıyor, biz sağlıyoruz. Rusya'nın lehine değildir. Bu ilişkiler aslında Türk-Rus halklarının lehinedir. Dengeli olmak için çalışacağız."

70 MİLYAR $'LIK İMZA
Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, iş odaklı bir toplantı olduğunu belirtti. Türk işadamlarının Rusya'daki projelerinin 70 milyar doları bulduğunu anlatan Putin, "Soçi Olimpiyat oyunları, Dünya Kupası gibi birçok projeye imza atıldı. Otomotiv, taşımacılık, araç üretimi gibi çok ciddi potansiyelimiz var" dedi. Türkiye ile pekiştirilmiş ve ilerlemiş işbirliği çerçevesinde ilişkileri geliştirme kararı aldıklarını belirten Putin, şöyle konuştu: "Ticari ilişkilerimizin gelişmesi, bu alanda var olan bazı kısıtlamaların kaldırılmasını sağlayabilir. Ticaretini yaptığımız ürünlerin çeşitleri artırılabilir. Farklı alanlarda yeni projelerin devreyle sokulması (tarım, sanayi, yüksek teknoloji gibi) ticareti artırabilir."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.