Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Erdemir hisseleri Arcelor’un elinde mi kalacak?

2 Ekim 2012 Salı::

Erdemir’deki payını yüzde 18.7’e düşüren Hintli çelik üreticisi Arcelor Mittal’in Erdemir varantlarında ikinci ihracın vadesi dün doldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Mart ayında Erdemir’deki yüzde 25 payını yarıya indirmeyi planladığını duyuran Arcelor Mittal’ın Erdemir varantlarında ikinci ihracın vadesi dün doldu.

Erdemir Demir ve Çelik Fabrikaları’ndaki (Erdemir) yüzde 25’e denk gelen hisselerinden 134.3 milyon adedini satarak şirketteki payını yüzde 18.7’ye düşüren, varant piyasasında 135 milyonluk ikinci kısım hisseyi ise üç ayrı vadeye yayılacak şekilde satma kararı alan Hintli çelik üreticisi Arcelor Mittal, ikinci ihracını da yaptı.
1 Ekim vadeli varantın kullanım fiyatı 2,62 TL olurken, Erdemir hissesi günü 2,20 liradan kapadı.

Ereğli'nin fiyatının varant kullanım fiyatının altında kalması nedeniyle, varantın piyasa değeri pratik olarak sıfır olurken, opsiyon, Temmuz vadeli ihraçtaki gibi değersiz bitti.
Arcelor'un mevcut durumda sahip olduğu yüzde 18.25’lik hissesinde nasıl bir adım atacağı konusunda THELİRA’nın irtibata geçtiği Arcelor Mittal’den konu ile ilgili dönüş olmazken, piyasa uzmanları Aralık vadeli ihraçta da hisse fiyatının, kullanım fiyatının altında kalması durumunda, Hintli şirketin mevcut oranla devam edeceği görüşünde..

VARANTLARIN KULLANIM FİYATLARI DÜZELTİLDİ
Ereğli Demir Çelik’in 30 Nisan'da yüzde 43,72 oranında bedelsiz sermaye artırımına gitmesi ve akabinde 300 milyon TL brüt temettü dağıtmasıyla varantların kullanım fiyatları düzeltildi.

1 Ekim vadeli B serisi varantının kullanım fiyatı 2,62 TL olurken, 14 Aralık vadeli C serisi varantının kullanım fiyatı 2,74 TL olarak hesaplandı.
B serisi varantının kullanım fiyatının, hisse fiyatının üzerinde gerçekleşmesi üzerinde uzmanlar, Ereğli varantının piyasa değerinin pratik olarak sıfır olduğu ve şu anda yatırımcının elinde tuttuğu varantı kullanmasının bir anlamı olmadığını belirttiler.

Opsiyonun değersiz bittiği örneğinin görüldüğünü kaydeden uzmanlara göre, mevcut durumda piyasada 2,20 liradan işlem gören Ereğli hissesini satın almak daha anlamlı.
Söz konusu varantların kullanılmayacağını bildiren uzmanlara göre, ilk ihraçta değersiz bulunduğu için piyasaya gelmeyen 45 milyon adetlik hissenin ardından ikinci 45 milyonluk hisse de Arcellor’un elinde kalacak ve piyasaya yeni Ereğli hissesi gelmeyecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.