Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Netlog ve Farmakim’den ilaç lojistiğinde dev ortaklık

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Türkiye Lojistik sektörünün lideri Netlog Lojistik ve Türkiye’nin önde gelen ilaç lojistik firmalarından Farmakim İlaç Lojistik, güçlerini birleştirerek dev bir yatırıma imza attılar…

Yazı Boyutu : A A A A

İki şirket, ilaç lojistiği hizmetlerini geliştirmek ve sektöre yenilik getirmek üzere birlikte yeni yatırım yapma kararı aldı ve ortaklık anlaşması imzaladı. Buna göre ilki 20 bin metrekare olan ilaç ve kişisel bakım ürünlerine özel soğuk hava deposu yıl sonunda Gebze de faaliyete geçecek…

Netlog ve Farmakim, ilaç lojistiği için önemli bir işbirliğine imza attılar. Yapılan anlaşma ile iki şirket ortak olarak yeni bir şirket kuracaklar ve ilaç lojistiğine yön verecekler. Yüzde 60’ı Netlog, yüzde 40 hissesi ise Farmakim’de olacak yeni şirket, yüksek kaliteli servis, ilaç ve data güvenliği ile soğuk zincir lojistik depoları kurarak sektöre büyük yenilik getirecek.

İlk aşamada Farmakim, hali hazırda yürüttüğü tüm operasyonlarını, kalite belgeleri, sertifikasyonları ve insan kaynaklarını kurulacak yeni yapıya geçirecek. Aynı şekilde Netlog Lojistik de, kurulacak yeni şirketin hem tüm altyapısının inşa edilmesini üstlenecek, hem de hali hazırda kurduğu soğuk zincir taşıma sistemlerini yeni yapıya aktaracak.

20 bin metrekarelik iki soğuk hava deposu için hazırlıklar başladı

Netlog/Farmakim, işbirliği ile biri Avrupa diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki depo yapılacak. İlaç lojistiği için yapılacak ilk depo 20 bin metrekarelik alana sahip olacak ve yıl sonunda Gebze Bölgesi’nde hizmete girecek. Avrupa yakasındaki depo da yine 20 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak ve 2013 başında hizmete girmiş olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Farmakim Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yaşar, amaçlarının kendilerine göre basit bir lojistik operasyonu kurmaktan çok ileriye dönük ve farklı olduğunu vurguladı. İlaç sektöründe, ihtiyaçları bilen, geleceğin taleplerini şimdiden algılayabilen bir ekipleri olduğunu söyleyen Yaşar, “Amacımız proaktif davranarak, sektörün öncü firmalarına ihtiyaç duydukları hizmetleri sunmak. Netlog’un soğuk zincir lojistik bilgisi ve üstün alt yapısını da arkamıza alarak hedeflediğimiz ama tek başımıza yapamadığımız hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Netlog Farmakim ortaklığı İlaç sektöründe eksikliği hissedilen yüksek kaliteli servis, ilaç ve data güvenliği, soğuk zincir dağıtımı ile yeni bir bakış ve standart getirecektir” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.