Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

“Doğru”yu seçmek

29 Temmuz 2012 Pazar::

Sinemaya uyarlanan hayat öyküsüyle tanınan Erin Brokovich, şubat ayında Türkiye’de iş dünyasına seslenecek.

Yazı Boyutu : A A A A

2000 yılında Universal Studios tarafından çekilen ve Julia Roberts’a “En İyi Kadın Oyuncu” Oscar’ını kazandıran “Erin Brokovich” filmini hatırlayanlar vardır. 1991 yılında geçirdiği trafik kazasıyla ilgili açtığı davanın sonuçlanmasından kısa süre sonra, davasını üstlenen hukuk bürosunda dosyalama görevlisi olarak çalışmaya başlayan Brokovich ve patronu Ed Masry’nin, çevreye yaydıkları zehirli atıklar nedeniyle Pacific Gas ve Electric Company’nin 333 milyon dolar tazminat ödemesini sağladıkları hikaye herkesi etkilemişti.

Hayata sıfırdan başlayıp, zirveye ulaşan Erin Brokovich, 2 Şubat 2009 tarihinde Conrad Oteli’nde düzenlenen Labirent Exit Konferansı için Türkiye’ye geliyor. Motivasyonel bir sunum hazırlayacak olan Brokovich, konuşmasında “Seçim Yapmanın Gücü”ne odaklanacak. İnsanların yaptıkları seçimlerin, başlarına gelen olayları etkilediğini düşünen Brokovich, ayrıca insanların bir çok sorununun temelinde yattığına inandığı sahtekarlık üzerine de konuşacak.

Krizde sorun yaşan yöneticilere kendi hayat hikayesinden örnekler verecek olan Brokovich, şöyle konuşuyor: “Filmden de hatırlayacağınız gibi sularda zehir olduğu bilen bir şirket doğru olan şeyi yapmak yerine bu durumun üzerini kapamaya çalıştı. Ancak 100 milyon dolar temizleme maliyeti, 50 milyon dolar avukat ücreti, ilk etap (settlement) için 333 milyon dolar, ikinci etap (settlement) için 335 milyon dolar ödemek zorunda kalarak, yanlış kararları yüzünden kamu sağlığı ve güvenliğini kasten tehlikeye attılar ve yaklaşık 1 milyar dolar kaybettiler. Bu bana göre, iyi bir iş yapma yöntemi değil. Tüm bunlar, eğer doğru kararı vermiş olsalar engellenebilirdi. Bu nedenle şirketlere tek tavsiyem doğru olan neyse onu yapmaları.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.