Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Nereden başladılar?

10 Ocak 2013 Perşembe::

Onlar Türkiye’nin en zenginleri… Ama bazılarının ilk meslekleri bugünkünden oldukça uzak ve şaşırtıcı. Sizce ilk meslekleri neydi?

Yazı Boyutu : A A A A

FORBES Türkiye’nin “En Zengin 100 Türk” listesinde milyon dolarlık servetleriyle yer alıyor olsalar da hepsi zengin doğmadı… Listede yer alan isimlerin 57’si kendi servetini kendi oluşturanlardan oluşuyor. Bazılarının ilk profesyonel işleri bugünkünden oldukça uzak ve şaşırtıcı. Görünüşe göre yola nerden başlanırsa başlansın, zengin olmak üstelik de en zenginlerden olmak mümkün. Sizce ilk meslekleri neydi?

Hüsnü Özyeğin
Fiba Holding’in sahibi Hüsnü Özyeğin 3 milyar dolarlık servetiyle En Zengin 100 Türk listesinin başında yer alıyor. Özyeğin meslek hayatına aşçı yamağı olarak başlamıştı.

Mübariz Gurbanoğlu
1 milyar 100 milyon dolarlık servetiyle listenin 20’ncisi olan Mübariz Gurbanoğlu Palmalı Denizcilik’in patronu. Gurbanoğlu daha önce subay olarak görev yapıyordu

Murat Vargı
1 milyar dolarlık servetiyle listenin 24’üncüsü olan Murat Vargı MV Holding’i yönetmeden çok önceleri bellboyluk yapıyordu.


Hamdi Akın
Akfen Holding’in patronu Hamdi Akın meslek hayatına kazan imalatçısı olarak başladı. Akın bugün 800 milyon dolarlık servetiyle FORBES Türkiye En Zengin 100 Türk listesinin 34’üncü sırasında yer alıyor.


Ahmet Keleşoğlu
Selçuk Ecza Holding’in patronu olan Ahmet Keleşoğlu’nun 750 milyon dolarlık serveti bulunuyor. Listenin 38’incisi olan Keleşoğlu önceden manifaturacılık yapıyordu.


İbrahim Çeçen
Servetinin değeri 550 milyon dolar. Listede 62’nci sırada yer alan IC Holding’in patronu meslek hayatına memur olarak başlamıştı.


İshak Alaton
400 milyon dolarlık servetiyle listede 89’uncu sırada yer alan Alarko Holding’in patronu İshak Alaton kariyerine işçi olarak başladı.


Fikret Öztürk
300 milyonluk serveti var. Türkiye’nin 114’üncü zengini. Opet’in sahibi olan Öztürk’ün mesleği öğretmenlik.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.