Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Çikolatayla bankacı oldu 80 milyar $’a hükmediyor

23 Ekim 2012 Salı::

WSJ, 14 yaşında stajyer olarak çikolata karşılığı Akbank’ta çalışmaya başlayan Suzan Sabancı Dinçer’in bugün 80 milyar dolara hükmettiğini yazdı.

Yazı Boyutu : A A A A

WSJ, 14 yaşında stajyer olarak çikolata karşılığı Akbank’ta çalışmaya başlayan Suzan Sabancı Dinçer’in bugün 80 milyar dolara hükmettiğini yazdı. Gazete, Sabancı Dinçer’in “Türkiye büyüdükçe Akbank da büyüyor” sözlerine de yer verdi

ABD’li Wall Street Journal (WSJ) gazetesi dün Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’e ayırdığı ‘Pazartesi Röportajı’ köşesinde, “Suzan Sabancı Dinçer’in kanında bankacılık var. Türk ekonomisinin potansiyeline olan inancında da geri adım atmıyor” diye yazdı.

“Akbank Türk kaplanıyla ilerliyor” başlıklı yazıda, Sabancı Dinçer’in Türkiye’nin en ünlü ailelerinden birisine mensup olduğu ve Akbank’ın kaderiyle Türkiye’nin kaderini bir tuttuğu belirtildi. WSJ’nin haberinde, “Türkiye’nin hızla gelişen bankacılık sektöründe tepe noktaya yükselmesi de bu bakış açısıyla gerçekleşti. 14 yaşından itibaren yazları stajyer olarak çikolata ödülü karşılığında çalışmaya başladığı Akbank’ta şimdi 2008’de babasından devraldığı başkan koltuğunda oturuyor. 47 yaşındaki Suzan Sabancı Dinçer 80 milyar dolarlık varlıkları yönetiyor” denildi.

‘Cari açık ve tasarrufa dikkat...’

Röportajda, Türkiye’nin, Suzan Sabancı Dinçer’in 30 yıllık kariyeri boyunca, siyasi ve ekonomik krizlere açık, geride kalmış bir ekonomiden bölgesel bir güç haline dönüştüğü belirtilirken, 2011 yılında yüzde 8.5 ile Çin ve Arjantin’den sonra en hızlı büyüyen ekonomi olma başarısı gösterdiği vurgulandı. Sabancı Dinçer’in “Türkiye büyüdükçe Akbank da büyüyor. Ülkemiz büyük hedeflere ve yüksek bir özgüvene sahip. Bu kapsamda bankacılık faaliyetlerimiz için de çok büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verilen röportajda şöyle denildi:

“Suzan Sabancı Dinçer, ekonomik manzaranın çok daha fazla büyüme potansiyeli barındırdığına işaret ediyor. Ancak Türkiye’nin büyüme sürecinin bazı riskler içerdiğini de belirtiyor. Sabancı Dinçer, cari açığa ve düşük iç tasarrufa bağlı olarak yerel fonlama olanaklarının kısıtlı olmasına dikkat çekiyor.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.