Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

“Cep” ten havale ve eft dönemi başlıyor

5 Ekim 2012 Cuma::

Mobil operatör Vodafone, Kenya, Tanzanya, Hindistan ve Afganistan gibi ülkelerde sunduğu ‘cep’ten para gönderme sistemini Türkiye’de de başlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

PTT ile işbirliği yapan şirketin, 1 Kasım itibarıyla hizmete açacağı yeni uygulama sayesinde müşteriler artık şubeye gitmeden ‘cep’inden sadece Vodafone abonelerine değil, bütün operatörlere para gönderebilecek ve Vodafone faturasız hatlara lira yükleyebilecek. Cep Nakit Kart’ın tanıtım toplantısında konuşan Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, hesabı olmadığı için Türkiye’de 17 milyon insanın bankacılık işleminden faydalanmadığını, abonelerin banka müşterisi olmadan kolayca para gönderip almalarına imkân sağlamak istediklerini dile getirdi.

Cep Nakit Kart, abonelerin banka müşterisi olmadan PTT’nin sunduğu parasal hizmetleri mobil teknoloji ile bir araya getirerek kullanmalarına imkân sağlıyor. Para gönderimi işlemlerini PTT üzerinden gerçekleştiren milyonlarca kişinin şubelerine gitmeye gerek kalmadan bu işlemleri cep telefonu ile yapmasına imkân tanıyan Cep Nakit Kart, aynı zamanda Visa logolu her noktada alışveriş fırsatı sunuyor. Türkiye’deki en yaygın mobil finansal servisler ağını kurduklarını belirten Timuray, “Dünya Bankası verilerine göre dünyada 2,5 milyar insan, başka bir deyişle her üç insandan biri, banka hesabı olmadığı için herhangi bir bankacılık işleminden faydalanamıyor. Ülkemizde ise bu rakamın 17 milyon kişi civarında olduğu görülmektedir.” dedi. PTT Genel Müdürü Osman Tural da 4 bin 444 PTT işyerinin otomasyona açık durumda olduğunu kaydetti.

Cep Nakit Kart ile ilk yıl 300 milyon TL’lik işlem hacmi bekleniyor. Kullanıcıların en çok 250 TL’ye kadar para gönderme hakkı var. 35 liranın altındaki gönderimlerde ise 2,5 TL’lik komisyon alınmayacak. Bu arada sistem şu şekilde işliyor: Cep Nakit Kart alan aboneler, kart hesabı ile Vodafone hatlarını birbirine eşleştiriyor. Ardından cebindeki parayı PTT şube ve Vodafone Shop’lardan kartına yükletiyor. Para göndermek isterken veya bir telefon numarasına lira yüklemek isteyen abone, 4848′i arıyor. Sistem sesli olarak ne yapması gerektiği konusunda yönlendiriyor. Para göndermek için telefondan 1′i tuşlamak yeterli. Para gönderilecek kişinin telefon numarasını giriyor. Bu numarası Vodafone ve diğer operatör hattı da olabilir. Gönderceği miktarı da yazıp ‘Gönder’ tuşuna basıyor. Akabinde sistem işlem ücretini söylüyor ve ‘Onay’ bekliyor. Abone de ‘Onay’ veriyorsa, o kartın şifresini tuşluyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.