Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Coca-Cola’dan ayrılınca sıfırı tüketti

23 Eylül 2012 Pazar::

Erdoğan Özgörkey, 2005’te Coca-Cola’dan tamamen ayrıldıklarında sıfırı tükettiklerini söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Adını Coca Cola’nın Türkiye’deki şişeleme ortaklığı ile duyuran İzmir’in duayen işadamlarından Özgörkey Şirketler Grubu Başkanı Erdoğan Özgörkey, 2005’te Coca-Cola’dan tamamen ayrıldıklarında sıfırı tükettiklerini söyledi.

Coca-Cola ortaklığından ayrıldığına zaman zaman pişman olduğunu kaydeden Özgörkey, “Baktığınız zaman Coca-Cola bir dünya devi. Elbette onun ortağı olmak çok önemli. Ama şimdi oğullarıma, ‘Özgürlüğünüzün kıymetini bilin. Kendi şirketiniz, kendi markanız. Bütün dünya sizin pazarınız diyorum. Kurduğumuz otomobil pazarlama ve gıdada ‘Feast’ markasıyla 2011 yılını 300 milyon lirayı aşkın ciroyla kapattık” dedi.

Otel bizi çok oyaladı

Gıda, otomotiv ve turizm sektörüne girdiklerinde şu ana kadar elde edilenden daha hızlı büyüyeceklerini öngördüğünü kaydeden Özgörkey şunları söyledi: “Ama olmadı, bunda biraz bir türlü inşaat izni alamadığımız Alsancak’taki otel projesinin gecikmesinin etkisi oldu. Bizi çok oyaladı, nihayetinde bir tesis deyip vazgeçebilirdik ama nedense ben bir türlü vazgeçmedim. Sağlam büyümek, hızlı ama kârsız büyümekten daha iyi. Koşmak yerine hızlı yürümek lazım. Çok hızlı koşup, sonra çabuk düşen çok gördüm. O nedenle gıdada ve turizmde agresif olmayı seçmedik.”

Yüzde 50’si gıdadan

Grubun cirosunun yüzde 50’sinin gıdadan geldiğini belirten Özgörkey, “Bu dengeyi korumak istiyoruz. Ağırlığımızı tarım ve gıdaya vereceğiz, otomotivde distribütörlük ve turizmdeki faaliyetlerimizi de cironun yüzde 50’si olarak planlıyoruz. Gıdada patates üzerine yeni yatırım yapıyoruz. Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri olacak. Dondurulmuş pasta yapmaya başladık. Gıdada yıl sonuna kadar 10 yeni ürün piyasaya sunacağız” diye konuştu.

Otelden ‘gına’ geldi

ALSANCAK’ta ailesinden kalma eski bir tütün depolama binasını otel yapmak için 23 yıl boyunca uğraş verdiğini hatırlatan Erdoğan Özgörkey, şunları anlattı: “Otel inşaatı benim elimi kolumu bağladı. Neticede sadece bir tesisti. Ama ben bu şekilde bakmaya biraz geç başladım. Yapabileceğimiz diğer projeleri göremedik, düşünemedik, bana o yönden de çok zararı oldu. Bunları konuşmaktan artık çok yoruldum, bu konudan bana ‘gına’ geldi. Ama şimdi tüm kısıtlamalara uygun bir projeyle yeniden izin için başvurduk. Bu kez izin alacağımızı umuyorum.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.