Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Yazarlar
Print Al
Yabıncı yatırımcı ne ister?



Yabancı yatırımcı öncelikle yatırım yapacağı ülkede her anlamda ve her alanda güven ve istikrar ister. Genelde riskli yatırımlar tercih edilmez. Halbuki riski göze almak daha fazla kazanç anlamına da gelebilir. Elbette tam tersi de olması muhtemel çünkü ismiyle müsemma Risk, yani tehlike!

Yatırım yapılacak ülkenin ekonomik istikrarı, güven ortamı, alt yapı, liberal ve yeniliklere açık bir ortamın mevcudiyeti, düşük vergiler, teşvikler, iç pazar vb. konular.

Tüm bu etkenler yatırım yapılacak ülkenin, yabancı yatırımcı gözüyle yatırım yapmaya müsait bir ortamı olup olmadığını anlamak ve karar verme açısından önem arz eden konu başlıklarıdır.

Siz ülke olarak yukarıda belirtilen, her alanda güven ve istikrarı ülkenizde sağlarsanız, yabancı sermayenin ülkenize bakış açısını değiştirmiş ve yatırım yapması için davetiye çıkarmış olurusunuz ki, tatlının üzerine hücum eden sinekler misali yabancı yatırımcının ilgi ve alakasını çekersiniz.

Türkiye; bahsettiğimi tüm özelliklere sahip olması, ekonomi başta olmak üzere her konuda istikrarı yakalaması, buna bağlı olarak kredi notunun yükselmesi sonucu, yabancı sermayenin de ,iştahını kabartmış ilgi ve alasını uyandırmıştır.

GYODER’in açıkladığı raporda “Türkiye Gayrimenkul Sektörü Temel Göstergeleri 2012” rapor verilerine göre; geçtiğimiz yıl yabancılara 2.64 milyar Dolar’lık gayrimenkul satışı yapıldığı belirtilmiştir. Özellikle mütekabiliyet yasası ve oturma izninin 1 yıla çıkarılması ile birlikte konuta olan yabancı yatırımcı talebi de hızla artmaktadır.
Rapordan edinilen bilgiye göre yabancı yatırımcıların konut alımının dışında en fazla, AVM başta olmak üzere ticari gayrimenkullere yatırım yaptığı gözlenmektedir.

Yapılan yatırımlarda İstanbul un başı çektiği gözlenmektedir. Bir başka raporda da kıymet bakımı açısından dünyanın en kıymetli ancak buna mukabil m² birim fiyatının da en ucuz olduğu şehirlerden biri olarak nitelendirilmektedir İstanbul.

Hülasa; Avrupa da insanların hayatını idame ettirebilmek adına organlarını kesip sigortalardan tazminat talep ettiği dönemde, sizin ülkeniz yabancı sermayelerin ilgi odağı haline gelmişse, bu hem doğru yolda olduğumuzu hem de emin ellerde olduğumuzu gösterir.


Murat Öztürk ile iletişim kurmak için e-mail adresi: muratozturk@medoemlak.com
Yazarın Diğer Yazıları
Gayrimenkul almanın tam zamanı...
Kiracısı olanlar dikkat !
<<  1 >> 
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.