Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Renault, Nissan ve FCA birleşecek mi?

30 Mart 2019 Cumartesi::

Otomotivin dev şirketleri arasındaki "birleşme" trendi hızlanarak artıyor. Geçtiğimiz günlerde PSA'in yeni ortak aradığı iddialarına bu günlerde Automotive News Europe ekibinden gelen yeni bir söylenti eşlik ediyor. Renault ve Nissan'ın, Fiat Chrysler Automobiles ile birleşeceğine dair ortaya çıkan iddialar, Financial Times'ın içeriden aldığı bilgilerle "doğrulanmış" durumda.

Yazı Boyutu : A A A A

Nissan ve Renault arasındaki ilişkinin yeni olmadığını biliyoruz. Nissan'ın eski patronu Carlos Ghosn, iki firma arasındaki ortaklığın düğmesine bir sene önce basmış, Kasım 2018'de ise başlattığı ortaklığı kağıt üzerine taşımayı başarmıştı. Şimdilerde Nissan, Renault'nun yüzde 15'lik hissesine, Fransız firma Japon ortağının yüzde 43'lük hissesine sahip. Öte yandan Carlos Ghosn'un hapse girişi bu birleşmenin tamamlanmasına engel olmuş durumda.

BU İŞLEMİ HIZLANDIRMAK İSTİYORLAR

İddialara göre Renault'nun başına geçen Jean-Dominique Senard bu işlemi hızlandırmanın peşinde. Bununla birlikte yeni CEO'nun FCA'i de bu ortaklığın içine almak istediği belirtiliyor. Japon ve Fransız firmaların gücünü birleştirmesinin ardından denkleme FCA'i de sokmak istedikleri söylenirken, bu ortaklığın Toyota ve Volkswagen gibi büyük şirketlerin önüne geçeceğinin de altı çiziliyor. Financial Times'ın iddialarına göre Renault Nissan ortaklığı 12 ay içerisinde FCA'i satın alma işlemlerine başlayacak.

Sergio Marchionne'nin vefatının ardından duraklama sürecine giren FCA'den ise resmi bir açıklama yok. Öte yandan FCA CEO'su Mike Manley, Cenevre Otomobil Fuarı'nda firmanın "ortaklıklara" açık olduğunu belirtmişti. (Motor 1 TR)

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.