Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Bakan Albayrak’tan yıl sonu enflasyon hedefi

23 Ocak 2019 Çarşamba::

Davos’ta açıklamalarda bulunan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak; ‘Enflasyonu bu yıl yüzde 15 civarına indireceğiz’ dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonu dizginlemek için para politikasının çok iyi iş çıkardığını belirterek, “Bu yıl enflasyonu yüzde 15 seviyesine indireceğiz.Mali otorite olarak, Merkez Bankası’nın bağımsızlığına müdahale etmeden, onlara yardım ediyoruz. Türkiye’de yatırım yapan işletmeler, sadece Türkiye’de değil, daha geniş bölgede de fırsatları yakalayabiliyor”dedi.

İsviçre’nin Davos kasabasında dün başlayan 49. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantılarına katılan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak Daily Sabah’a açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, büyümenin yavaşlayacağı ve ardından önümüzdeki üç yıl içinde yeniden yüzde 5’lik potansiyel büyüme seviyesine yakınlaşacağı bir süreçte olduğumuzu belirterek, “Büyüme kaynağı iç tüketimden dış talebe dönecek” diye konuştu.

Bu yıl enflasyonu yüzde 15 seviyesine indireceklerini belirten Bakan Albayrak, “Cari açıkta azalma eğiliminin devam edeceğini, net dış talebin büyümeye güçlü bir pozitif kattı sağlayacağını ifade ederek, “Bu yıl cari açık GSYH’nin yüzde 3’ü civarında olacak. Böylece Yeni Ekonomi Program’ındaki hedefe ulaşacağız” dedi.

Ekonomideki en önemli iki sorunun enflasyon ve cari açık olduğunu belirten Bakan Albayrak, enflasyonla mücadelede para politikasının çok iyi bir iş çıkarttığını ifade etti. Albayrak; kendilerinin de mali otorite olarak, Merkez Bankası’nın bağımsızlığına müdahale etmeden yardım ettiklerini dile getirdi.

Albayrak, “Türkiye’de yatırım yapan işletmeler, sadece Türkiye’de değil, daha geniş bölgede de fırsatları yakalayabiliyor” ifadelerini kullandı.
Bakan Albayrak mali disiplinden taviz verilmeyeceğini ve popülist adımlara yer olmadığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.